hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başkent'te 219 çifte toplu nikah töreni

    Başkentte 219 çifte toplu nikah töreni
    expand

    Başkent'te 219 çifte toplu nikah töreni

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANKARA, (DHA)- ANKARA Büyükşehir Belediyesi, toplu nikâh töreni ile bu yıl 219 çiftin mutluluğuna ev sahipliği yaptı. Çiftlerin nikâhını Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş kıydı.
    Büyükşehir Belediyesi tarafından dar gelirli çiftlere destek olmak amacıyla düzenlenen toplu nikah törenine; TBMM Meclis Başkan Vekili Levent Gök, Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ve CHP Ankara İl Başkanı Rıfkı Güvener de katılarak çiftlere nikah şahitliği yaptı. Toplu nikâh töreninde 219 çift dünya evine girerek, mutluluğa ‘evet’ dedi. Tüm çiftlerle de hatıra fotoğrafı çektiren Başkan Yavaş, çiftleri tek tek tebrik ederek, mutluluklar diledi.
    DUA OKUNDU
    Altınpark ANFA Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen toplu nikâh töreni öncesinde Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye’nin kuzeyine başlattığı 'Barış Pınarı Harekâtı'nda şehit olan asker ve sivil vatandaşlar için Hacı Bayram Camisi Başimamı Ahmet Karalı tarafından dua okundu.
    'KONSER VE EĞLENCELER İPTAL EDİLDİ'
    Nikâh törenine katılan ve tüm çiftlerle birlikte dua eden Başkan Yavaş, Barış Pınarı Harekâtı’nda şehit olan asker ve siviller nedeniyle konser ve eğlence programının iptal edildiğini belirterek, "2019 yılında 219 çiftin nikâhını kıymak bize nasip oldu. Tüm çiftlerimize hayırlı uğurlu olsun. Bu güzel günde arzu ederdik ki, hep birlikte bu töreni coşkuyla kutlayalım. Bildiğiniz gibi ordumuzun Suriye'de Fırat'ın doğusunda olması ve şehitlerimiz dikkate alındığında elbette biz de eğlenceleri iptal ettik. Bizlere bu güzel yurdu vatanımız olarak bırakanlara binlerce kez şükranlarımı sunarım. İçimiz burukta olsa bu töreni gerçekleştireceğiz. Ülkesini seven, Mustafa Kemal Atatürk'ün izinde, yaşadığı ülkesinin değerini bilen bireyler yetiştireceğinizden hiç şüphemiz yok" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow