hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başkent'te berber ve kuaförlere hijyen desteği

    Başkentte berber ve kuaförlere hijyen desteği
    expand

    Başkent'te berber ve kuaförlere hijyen desteği

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANKARA, (DHA)- ANKARA Büyükşehir Belediyesi, 11 Mayıs'ta açılacağı açıklanan berber ve kuaförlerde ücretsiz dezenfeksiyon çalışması başlattı.
    Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, koronavirüs mücadelesi kapsamında 'birlikte başaracağız' sloganıyla her yaş ve meslek grubuna olduğu gibi Başkentli esnafa da desteğini sürdürüyor. Salgın nedeniyle kapalı olan berber ve kuaförlerin yanında olmaya devam eden Başkan Yavaş, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşımda, "11 Mayıs’tan itibaren dükkanlarını açabilecek olan berber ve kuaför kardeşlerim, çok zor günler geçirdiniz. Size desteğimizi bundan sonra da sürdüreceğiz. İsteyenlerin dükkanlarını dezenfekte edecek, hijyen seti hediye edeceğiz" ifadelerini kullandı. Başkan Yavaş’ın bu desteğinden yararlanmak için salonlarını dezenfekte ettirmek isteyen Başkentli berber ve kuaförler, Büyükşehir Belediyesine ait ‘forms.ankara.bel.tr’ adresi üzerinden başvuruda bulunmaya başladı. Ücretsiz dezenfeksiyon işlemi için ilk günden 4 bini aşkın başvuru alınırken, berber ve kuaförler bu hizmete yoğun ilgi gösterdi.
    'ESNAFIMIZIN YANINDAYIZ'
    Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Seyfettin Aslan, dezenfekte işlemi için başvuru yapan her esnafa maske, eldiven, dezenfektan ve yüzey temizleyiciden oluşan hijyen seti hediye ettiklerini belirterek, "Berberler ve kuaförler, 21 Mart'tan itibaren kapalıydı. 11 Mayıs Pazartesi gününden itibaren yeniden açılarak faaliyetlerine başlayacaklar. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımızın talimatıyla dün geceden itibaren hazırlıklara başladık. Yoğun bir çalışmayla dezenfeksiyon işlemlerini yürütüyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman olduğu gibi yine esnafımızın yanındayız" dedi.
    'TEŞEKKÜR EDERİZ'
    Ankara Ticaret Odası Berberler, Kuaförler ve Güzellik Uzmanları Komite Başkanı Ömer Sarıoğlu, bu süreçte ciddi anlamda zorluk çekmeye başladıklarını söyleyerek, "Nihayet yeniden salonlarımız açılacak ancak hijyen kurallarına uyabilmemiz açısından Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin salonlarımızı ücretsiz olarak dezenfekte etmesi bizi çok memnun etti. Bu işlem normalde çok maliyetli. Başkanımız Sayın Mansur Yavaş'a bu hizmetinden dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.
    Ankara Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sezayi Kara da, "Başkanımıza teşekkür ediyorum. Berberlerimiz de çok mutlu oldu. 11 Mayıs'ta hizmete başlamadan önce salonlarımız hijyen ortamına kavuşmuş olacak. Belediyemizi yanımızda hissettiğimiz için çok teşekkür ediyoruz" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow