hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başkent'te engelli rampaları daha güvenli hale getiriliyor

    Başkentte engelli rampaları daha güvenli hale getiriliyor
    expand

    Başkent'te engelli rampaları daha güvenli hale getiriliyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANKARA, (DHA)- ANKARA Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Kaldırım Şube Müdürlüğü Ar-Ge ve Erişilebilirlik Şefliği tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında engelli rampaları genişletilerek daha güvenli hale getiriliyor.
    Başkentlilerin kent yaşamından eşit şekilde faydalanması için cadde, kaldırım ve yaya geçitlerindeki rampaları dünya standartlarına uygun hale getiriliyor. Hareket kısıtlılığı bulunan engelli rampaları, Başkent genelinde revize ediliyor. Yaya yolları ile kaldırımlar, yaya geçitleri ve kavşaklarda bulunan rampaların rahat ve güvenli hale getirildiğini belirten Fen İşleri Daire Başkanlığı yetkilileri, tekerlekli sandalye kullanan engelli vatandaşlar başta olmak üzere tüm yayaların kolaylıkla hareket edebilmesi için rampaların uygun eğim ve yeterli bir genişlikte yeniden dizayn edildiği bilgisini verdi. 
    EYLÜL AYINDA 70 RAMPA YENİLENDİ
    Dünya standartlarına uygun rampaların ilk olarak Atatürk Bulvarı ve Kızılay Meydanı'ndaki yaya geçitlerine yerleştirildiğini ifade eden yetkililer, Eylül ayı içinde 70 rampanın yenilendiğini belirtti. Mavi Masa başta olmak üzere sosyal medya hesapları üzerinden gelen taleplerin dikkate alındığını ve rampaların 5 ayrı ekip tarafından gece-gündüz çalışılarak değiştirildiğini kaydeden yetkililer, "Öncelikli olarak yaya kullanımının yoğun olduğu bölgeleri içine alarak trafik lambaları ve kavşakların etrafındaki geçitlerde çalışma yapılıyor. Kızılay’da tamamlanan çalışmaların ardından yine nüfusun yoğun olduğu Keçiören Fatih Caddesi üzerindeki rampaların yenileme işlemleri devam ediyor. Başkentin tamamında engelli rampaları elden geçirilecek" ifadelerini kullandı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow