hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başkent'te engellilere ücretsiz nikâh

    Başkentte engellilere ücretsiz nikâh
    expand

    Başkent'te engellilere ücretsiz nikâh

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANKARA, (DHA)- ANKARA Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Başkent'te yaşayan engelli çiftlere ücretsiz nikâh müjdesi verdi.
    Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Başkent'te yaşayan ve evlenecek engelli vatandaşları mutlu edecek bir karara imza attı. Engelli vatandaşların nikâh ücreti ödememesine ilişkin Başkanlık Yazısı Büyükşehir Belediye Meclisi'nde oy birliği ile kabul edildi. Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi Mart ayı toplantısı 2'nci oturumunda görüşülen ve kabul edilen Başkanlık yazısıyla yüzde 40 ve üzeri engeli olan vatandaşlar Büyükşehir Belediyesi'nin kıydığı nikâhlarda bundan sonra nikâh ücreti ödemeyecek. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Evlendirme Şube Müdürlüğü tarafından kıyılacak nikâhlarda, engelli vatandaşlardan evlilik cüzdanı ücreti hariç nikâh ücreti alınmayacak.
    Engelli vatandaşların Ankara’da mücavir alanlar içerisinde ikamet ediyor olması şartının yer aldığı Başkanlık yazısında, şu ifadeler yer aldı: "Engelli Sağlık Kurulu raporu ile tespit edilmiş en az yüzde 40 ve üzeri, ilgili Bakanlıkça verilmiş engelli kartına sahip olan engelli vatandaşlardan Mal Müdürlüğü'nden temin edilerek kıymetli evraklar kapsamında ücret ödenerek alınan Uluslararası Aile Cüzdan bedeli (140,00 TL) hariç olmak üzere belediye nikâh kıyma hizmetlerinden ücretsiz yararlanabilecek."

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow