hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başkentte izinsiz tabela ve totemler yerinden kaldırılıyor

    Başkentte izinsiz tabela ve totemler yerinden kaldırılıyor
    expand

    Başkentte izinsiz tabela ve totemler yerinden kaldırılıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANKARA, (DHA)- ANKARA'da son 2 ayda mevzuata uymayan ve izinsiz olarak yerleştirilen 127 tabela ve totemi (ayaklı ticari tanıtım tabelası) kaldıran zabıta ekipleri, yönetmeliğe aykırı olarak binaların dış cephelerine asılan ticari tabelaların kaldırılması için de çalışma başlattı.
    Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, çevre ve görüntü kirliliğine neden olan tabela ve totemleri bulunduğu yerden kaldırıyor. Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, son 2 ayda Eskişehir, Konya ve İstanbul yolu üzerinde yeşil alanlar ile bulvar üzerlerine mevzuata aykırı ve izinsiz olarak yerleştirilen tabela ve totemlerin söküm işlemlerini tamamladı. Zabıta ekipleri, daha önce tespit edilen ticari işletmelerin sahipleri hakkında da idari yaptırım tutanağı düzenleyerek, Belediye Encümeni'ne gönderdi. Vatandaşların yoğun şikayetleri arasında yer alan ve binaların dış cephelerini kaplayan ticari tanıtım tabelalarını mercek altına alan zabıta ekipleri, yönetmeliğe aykırı ticari tanıtım tabelaları için de söküm işlemi başlatacak.
    Görüntü kirliliği ile kesintisiz mücadele ettiklerini ve vatandaşlardan olumlu geri dönüşler aldıklarını belirten Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Mustafa Koç, "Totem olarak tabir edilen ayaklı ticari tanıtım tabelalarını takibe aldık. Bunların izinsiz ya da projesiz yeşil alanlara, kaldırım üzerine ve yol kenarına konulanları doğrudan kaldırıyoruz. İş yeri önündekileri de mühendislik projesine ve yönetmelik esaslarına göre inceleyerek daha ön taraftaysa geri çekiyoruz. Ana arterlerdeki çalışmaların bitmesinin ardından şehir içindeki bulvarlarla devam edeceğiz" dedi.
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow