hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başkent'te sosyal izolasyonda kalan vatandaşlar için çiçek ekimi

    Başkentte sosyal izolasyonda kalan vatandaşlar için çiçek ekimi
    expand

    Başkent'te sosyal izolasyonda kalan vatandaşlar için çiçek ekimi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANKARA, (DHA)- ANKARA Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, koronavirüs salgını sürecinde evinde kalarak mücadeleye destek olan her bir vatandaş adına 2'şer adet çiçek ektiklerini bildirdi.
    Başkan Mansur Yavaş, koronavirüs salgını nedeniyle evlerinden çıkamayan Ankaralı vatandaşlara yönelik açıklamada bulundu. Başkan Yavaş, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Salgın sürecinde evinde kalarak mücadeleye destek olan her bir hemşerimiz adına 2'şer çiçek ekiyoruz. Bugünleri başarıyla atlattığımızda Ankara'mız 12 milyon çiçekle sizleri karşılayacak" dedi.
    'SATIŞLARI DÜŞEN ÜRETİCİLERE DESTEK OLUYORUZ'
    Yerli üreticilerin desteklenmesi yönünde Başkent'e bundan sonra ithal çiçek, bitki ve ağaç alınmayacağını açıklayan Başkan Yavaş, salgın sürecinden en az zararla çıkılması için çiçek üreticilerini de unutmadı. ANFA Genel Müdürü Nevzat Uslucan, yerli üreticilerden çiçekleri alarak onlara da destek sağlayacaklarını belirterek, "Çiçekler, Ankaralı üreticilerin yetiştirdiği bitkilerdir. Satışları düşen üreticilere böylece destek oluyoruz. Başkan Yavaş'ın talimatı üzerine Başkent'in dört bir yanında her bir Ankaralı vatandaş adına toplam 12 milyon çiçeği toprakla buluşturmaya başladık. Kentin cadde, bulvar, park ve bahçeleri ile orta refüjlere ekilen sardunya, petunya, kadife ve begonyadan oluşan çiçekler yaratacakları renk cümbüşü ile Başkent’e görsel güzellik katacak. Başkent'in 150 bin metrekare alanında çiçek ekimi yapacağız. Koronavirüs salgını bitince Başkentlileri çiçeklerle karşılamış olacağız" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow