hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başkent'te toplu taşıma araçları dezenfekte edildi

    Başkentte toplu taşıma araçları dezenfekte edildi
    expand

    Başkent'te toplu taşıma araçları dezenfekte edildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANKARA, (DHA)- ANKARA Büyükşehir Belediyesi, Başkent'te toplu taşıma araçlarını kullanan vatandaşların daha hijyenik bir ortamda seyahat etmeleri için temizlik ve dezenfekte çalışmalarını sürdürüyor.
    EGO Genel Müdürlüğü bünyesindeki otobüsler iç-dış temizlenerek, ilaçlamaları yapılıyor. Otobüs içlerinin dezenfeksiyonu için insan sağlığına zarar vermeyen Sağlık Bakanlığı ruhsatlı ve Dünya Sağlık Örgütü onaylı Tip-2 adlı ürün kullanılıyor. Metro ve ANKARAY'da her ay düzenli olarak dezenfekte işlemi, her hafta da temizlik çalışması yapılıyor. Vatandaşlardan 153 ALO Mavi Masa'ya gelen şikâyetleri anında değerlendiren temizlik ekipleri, ihtiyaç duyulan noktalara anında müdahale ediyor. Merdivenler, tuvaletler ve ortak kullanım alanlarının tamamı temizlenirken, kirlilik oranları da ölçülüyor.
    EGO Genel Müdürlüğü Otobüs İşletme Dairesi Başkanlığı 1'inci Bölge Şube Müdürü Erkan Tarhan, servis dönüşünde otobüslerin önce iç temizliğinin yapıldığını söyledi. Belirli periyotlarla da dezenfekte işlemi uyguladıklarını ifade eden Tarhan, "Yolcularımızın daha temiz, daha ferah bir yolculuk yapması için her gün araçlarımız temizleniyor. Temiz bir yolculuk için elimizden geleni yapıyoruz" dedi.
    Dezenfeksiyon çalışmalarına önem verdiklerini kaydeden Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Vektörle Mücadele Kontrol Amiri Dr. Hatice Bayraktar da, "Her ay ilaçlama çalışmamız var. Özellikle Raylı Sistemlerde insan popülasyonunun fazla olmasından dolayı Mavi Masa'ya ve bizim merkezimize ulaşan şikâyetleri değerlendirerek, ilaçlama çalışmalarını daha sık yapmaya gayret ediyoruz. İnsanların ve kirlilik yükünün çok olduğu bir alanda sık aralıklarla yapılan dezenfeksiyon mücadelesinin insan sağlığı açısından çok önemli olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow