hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başkent'te virüs temizliği

    Başkentte virüs temizliği
    expand

    Başkent'te virüs temizliği

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANKARA, (DHA)- ANKARA Büyükşehir Belediyesi, Başkent’te hizmet veren 7 bin 701 taksi ile 2 bin 56 dolmuşta da hijyen çalışması başlattı.
    Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası'nın talebiyle Başkent'te hizmet veren 7 bin 701 taksiye dezenfeksiyon işlemi uygulamak üzere harekete geçildi. Büyükşehir Belediye ekipleri, Kızılay Depolama Alanı, İskitler Zübeyde Hanım Mahallesi Mianka Bulvarı Şoförler Odası Plaka Atölyesi ile Varlık Mahallesi Yayın Sokak Pazar Yeri yanı olmak üzere ilk etapta üç noktada taksilere yönelik hijyen çalışması gerçekleştiriyor. Zabıta Şube Müdürü Veda Oğan taksilere yönelik başlatılan dezenfeksiyon çalışmalarını düzenli olarak kontrol edeceklerini söyledi. Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası Başkan Vekili Cevdet Kavlak da, son günlerde tüm dünyayı saran virüs sebebiyle vatandaşların taksilere rahat binmesini amaçladıklarını belirterek, "Taksilerimiz için 3 noktada dezenfeksiyon işlemi başladı. Bu işlemlerden sonra 450 tane kapalı taksi durağımız var onlar ve onların önünde de ilaçlama işlemleri yapılacak. Bizlere bu konuda yardımcı olan ve ücretsiz ilaçlama çalışmaları için talimat veren Büyükşehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaş’a teşekkür ederiz" dedi.
    DOLMUŞLAR VE DURAKLARDA DA DEZENFEKSİYON
    Gelen yoğun talep üzerine 2 bin 56 dolmuş için de Bentderesi ve Gülbaba Dolmuş duraklarında Zabıta Daire Başkanlığı denetiminde Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığına bağlı BELPLAS A.Ş ekipleri dezenfekte çalışması başlattı. Araçların içyapısına yönelik koltuk, pencere ve tutamakların temizliğine özen gösterildiğini belirten Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Seyfettin Aslan, dezenfeksiyon çalışmalarının il genelinde aralıksız devam edeceği bilgisini vererek, "Rutin temizlik programımızı aksatmamaya çalışıyoruz. Ankara halkının yoğun olarak kullandığı dolmuşların da temizlik ve dezenfeksiyon işlemini üstlendik. Taksici esnafı için de aynı tempoda çalışıyoruz" dedi.
    UMREDEN DÖNEN YOLCULARIN TAŞINDIĞI OTOBÜSLER DEZENFEKTE EDİLDİ
    Ankara'ya umreden ve yurtdışından gelen 3 bin 500 vatandaş Gölbaşı’ndaki yurtlara EGO otobüsleri ile taşındı. Konaklama yapılan yurtlarda BELPLAS ekipleri tarafından dezenfeksiyon çalışması yapılırken, yolcuların taşındığı 37 EGO otobüsü servis sonrası 3'üncü Bölge Otobüs İşletme Müdürlüğü'nde uluslararası standartlarda dezenfeksiyon işlemine tabi tutuldu. Havalandırma sistemine kadar sterilize edilerek, filtreleri yenilenen otobüslerin iç ve dış temizliği de yapıldı.
    TOPLU TAŞIMADA SERVİS SAATLERİ YENİDEN DÜZENLENDİ
    Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okulların tatil edilmesi nedeniyle EGO Genel Müdürlüğü'nün toplu taşıma araçlarında (Metro, ANKARAY ve Otobüsler) servis saatlerinde yeni bir düzenlemeye gittiğini ifade eden EGO Genel Müdürlüğü Otobüs İşletme Daire Başkanı Mustafa Geyikçi, "Tedbirlerimizi aldık. Tüm otobüslerimiz dezenfekte edilmektedir. Ankara halkı gönül rahatlığıyla otobüslerimizi kullanabilir" dedi. Geyikçi, 16-30 Mart tarihleri arasında 'Yarıyıl Tatili Servis Programı'na geçildiğini söyledi.
    20 NOKTADA ASKİ TAHSİLAT VE ABONELİK ŞUBELERİ GEÇİCİ SÜREYLE KAPATILDI
    ASKİ Genel Müdürlüğü, salgın hastalıklara karşı halk sağlığını korumaya yönelik aldığı önlemler kapsamında su faturası tahsilatı ve abonelik işlemlerinin yapıldığı 20 şubeyi kapatma kararı aldı. Başkent genelindeki diğer şubelerin hizmet vermeye devam edeceğine ve abonelerin ödeme işlemlerini PTT, internet ve bankalar üzerinden yapabileceğine dikkat çekilen açıklamaya göre geçici bir süre hizmet veremeyecek şubeler ise, şu şekildedir; "Mamak ve Dikimevi Abonelik İşlemleri, Dikmen, Ayvalı, Etlik, Gazino, Andaç, Erdem, Plevne, Fatih, Yenikent, Şentepe, Karşıyaka, Yenidoğan, Hüseyingazi, Aydınlıkevler, Mutlu, Eryaman, Güzelkent, Polatlı ve Şentepe Tahsilat Yerleri."
    OTELLERDE DE HİJYEN TEYAKKUZU
    Zabıta Daire Başkanlığı tarafından Başkent'teki tüm oteller başta olmak üzere konaklama tesisleri ile hamamlara gönderilen uyarı yazısı sonrası dezenfeksiyon çalışmaları hızlandırıldı. Ankara Zabıta ekipleri otellerde denetleme yaparken, Başkent'teki birçok otelde vatandaşların sağlığı için önlemler artırıldı. Alınan önlemleri yerinde inceleyen Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri kontrollerini sıklaştırdı. Büyükşehir Belediyesi ayrıca vefat eden vatandaşlar için uyguladığı taziye çadırı hizmetine kalabalıkların oluşmasını engellemek ve virüsün yayılmasını önlemek amacıyla geçici süreyle ara verdi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow