hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bayraktar: Meteorolojik tahmin ve uyarıları, 5 milyona yakın üyemize ulaştırıyoruz

    Bayraktar: Meteorolojik tahmin ve uyarıları, 5 milyona yakın üyemize ulaştırıyoruz
    expand

    Bayraktar: Meteorolojik tahmin ve uyarıları, 5 milyona yakın üyemize ulaştırıyoruz

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANKARA, (DHA)- TÜRKİYE Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, meteorolojinin tarım sektörü için hayati öneme sahip olduğunu belirterek, "Çiftçilerimizi zirai meteorolojik gelişmeler hakkında bilgilendiriyoruz. Tarım ve Orman Bakanlığı ile imzaladığımız protokol kapsamında meteorolojik tahmin ve uyarıları, 5 milyona yakın üyemize ulaştırıyoruz" dedi.
    TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, yaptığı yazılı açıklamada, 23 Mart Dünya Meteoroloji Günü'nü kutladı. Bayraktar, tarımın üstü açık bir fabrika olduğunu, meteoroloji biliminin takip ettiği sıcaklık, yağış, dolu, hortum gibi meteorolojik olayların öncelikle tarım sektörünü etkilediğini belirtti. Meteoroloji bilimine duyulan ihtiyacın önemini her dönemde korumaya devam edeceğini ifade eden Bayraktar, "Verimliliği ve kaliteyi artırabilmek için gerekli tüm tedbirler alınıp en son teknoloji kullanılsa bile tarım, iklimdeki değişimlerden en fazla etkilenen sektördür" dedi.
    'ÜRETİCİLER DAHA FAZLA BİLGİLENDİRİLMELİ'
    Doğal afetleri önlemenin mümkün olmadığını ancak meteorolojik bilgi ve tahminleri etkin kullanmak suretiyle zararların en aza indirilebileceğini belirten Bayraktar, şunları kaydetti:
    "Üreticilerimizin, zirai meteorolojik gelişmelerden haberdar olması ve meteorolojik olayların etkilerine karşı alınacak önlemler konusunda bilgilendirilmesi yaşanacak zararın en aza indirilmesi konusunda bir gerekliliktir. Üreticiler zirai meteoroloji hakkında daha fazla bilgilendirilmelidir. Bu düşünceden hareketle Tarım ve Orman Bakanlığı ile bir protokol imzaladık. İmzaladığımız protokol kapsamında, Meteoroloji Genel Müdürlüğü meteorolojik tahmin ve uyarıları Birliğimize iletiyor, biz de bu bilgileri Ziraat Odalarımız aracılığıyla, kısa mesajla, 5 milyona yakın üyemize ulaştırıyoruz. Meteoroloji Genel Müdürlüğü ile birlikte alanda eğitim çalışmalarına da başladık. Meteorolojik hadiselerin tarıma etkileri, meteorolojik uyarıların ne anlama geldiği, riskler karşısında alınacak önlemler konusunda çiftçilerimize eğitim veriyoruz. Bu eğitim çalışmaları ile doğal afet zararlarının en aza indirilmesini hedefliyoruz."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow