hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    BOTAŞ, Saros FSRU projesi kapsamında 85 bin fidan dikti

    BOTAŞ, Saros FSRU projesi kapsamında 85 bin fidan dikti
    expand

    BOTAŞ, Saros FSRU projesi kapsamında 85 bin fidan dikti

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANKARA, (DHA)- BORU Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), Saros Yüzer LNG Depolama ve Yeniden Gazlaştırma Ünitesi (FSRU) projesi kapsamında 85 bin fidanının toprakla buluşturulduğunu, mart ayının ilk haftasında bu rakamın 100 bine ulaşacağını açıkladı.
    BOTAŞ'tan yapılan açıklamada, Saros Körfezi'nde gerçekleştirilecek FSRU Gemi İskelesi projesi ile hem doğal gaz iletim sistemine hem de ağaç dikimi ile çevreye büyük katkı sağlanması hedeflendiği bildirildi. FSRU projesinin çevreye duyarlı bir perspektifle, bilimsel ve teknik yaklaşımla yürütüldüğü belirtilerek, şunlar kaydedildi:
    "Projenin en başından beri bölgedeki ağaç ekosisteminin korunması, BOTAŞ'ın en öncelikli ilkelerinden biri olmuştur. BOTAŞ tarafından, projede kara boru hattının olabildiğince orman yangın önleme şeridinden, orman yolu kenarından veya yola yakın olarak geçmesine dikkat edilmektedir. Proje sahasındaki ağaçlar hakkında özel ve profesyonel bir çalışma yapılmış olup yaklaşık 7 bin 591 ağacın proje sahasında bulunduğu hesaplanmıştır. Orman Genel Müdürlüğü ile yapılan protokol çerçevesinde proje güzergâhında bulunan; Keşan Orman İşletme Müdürlüğü Saros Şefliği, Çamköy Şefliği, Koru Dağı Şefliği sorumluluk sınırları içerisine, 100 bin orman fidanının dikilmesi çalışmalarına başlamış ve ilk fidanlar toprakla buluşturulmuştu. Ocak ayında başlayan ağaç dikim çalışmaları kapsamında bugüne kadar yaklaşık 85 bin ağaç dikilmiş olup mart ayının ilk haftasında 100 bin ağaç dikimi tamamlanmış olacaktır. Yine bu bölgede bulunan, projeden etkilenen her bir ağaç için de ayrıca 10 katı ağaç dikecektir."
    Açıklamada ayrıca, Türkiye'de ilk defa deniz çayırlarının taşındığı belirtilerek, "Proje alanında bulunan deniz çayırlarının (Posidonia oceanica ve Cymodocea nodosa) taşınması, ülkemizde ilk olarak BOTAŞ tarafından gerçekleştirilmekte, inşaat faaliyetleri öncesinde belirlenen uygun bölgeye nakledilmektedir. Taşıma çalışmalarına deniz biyologları ve hidrobiyologlar koordinasyonunda  Aralık ayında başlanmış ve bugüne kadar yaklaşık 6 bin metre kare deniz çayırı taşınmıştır" denildi.

    FOTOĞRAFLI

     

     

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow