hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Büyükşehir Belediyesi'nde 'elektronik imza' dönemi

    Büyükşehir Belediyesinde elektronik imza dönemi
    expand

    Büyükşehir Belediyesi'nde 'elektronik imza' dönemi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANKARA, (DHA)- ANKARA Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından daire başkanları, müdürler ve personele 'e-imza' eğitimi verildi. Bu kapsamda yeni dönemde 'ıslak imza' yerine 'e-imza' kullanımına geçilecek.
    5070 Sayılı Elektronik İmza Kanunu kapsamında internet üzerinden yapılacak resmi yazışmalarda e-imza sistemin uygulamasına ilişkin detaylı bilgilerin anlatıldığı eğitimde, e-imzanın ıslak imza ile aynı hukuki sonuçları doğuran bir elektronik belge işaretleme yöntemi olduğu belirtildi. Büyükşehir Belediyesi, Elektronik Belgeleme Sistemiyle sağladığı bilgi güvenliğini, e-imzayı da ekleyerek daha da güçlendirecek. Yeni uygulama sayesinde kâğıt tasarrufu, hız ve iş verimliliğini en üst düzeye çıkarmayı hedeflediklerini belirten Bilgi İşlem Daire Başkanı Ulaş Altun, "E-imza güvenlik kadar gizliliği, kimlik doğrulamayı, veri bütünlüğünü ve inkâr edilmezliği sağlayacak. 7 Ekim'den itibaren geçeceğimiz uygulama aynı zamanda bir kurumun şeffaflığına, hesap verilebilirliğine, anlık ve geriye dönük veri oluşturmasına da katkıda bulunacak. Başkanımız Sayın Mansur Yavaş’ın işaret ettiği gibi Cumhuriyetimizin Başkenti Ankara'yı 'Dijital Dönüşümün de Başkenti Yapma' vizyonumuza kararlılıkla devam edeceğiz" dedi.
    Eğitim programına katılan Merve Balta da, “Islak imza yerine, elektronik imzanın hem evrak akışını hızlandıracağına hem de önemli ölçüde tasarruf sağlayacağına inanıyorum” diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow