hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Büyükşehir Belediyesi'nden ihtiyaç sahibi çocuklara eğitim desteği

    Büyükşehir Belediyesinden ihtiyaç sahibi çocuklara eğitim desteği
    expand

    Büyükşehir Belediyesi'nden ihtiyaç sahibi çocuklara eğitim desteği

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANKARA, (DHA)- ANKARA Büyükşehir Belediyesi'nce pandemi nedeniyle uzaktan eğitim görecek ihtiyaç sahibi çocuklar bilgisayarlar desteği sağlanacak.
    Bu kapsamda 2'nci sınıftan lise son sınıf öğrencisine kadar Başkent'te eğitim gören çocuklar, Aile Yaşam Merkezleri, Kadınlar Lokali, Çocuk Kulüpleri, Ankara Sokaklarında Çalışan Çocuklar Merkezi, Gençlik Merkezleri ve Çocuk Meclisi'nde oluşturulan bilgisayar odalarından 28 Eylül tarihinden itibaren mesai saatleri içinde yararlanabilecek. Hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uyularak bilgisayar odaları hazırlandı. 28 Eylül 2020 Pazartesi gününden itibaren bu hizmetten yararlanmak isteyen öğrenciler, randevu alarak 09.00-17.00 mesai saatleri içinde bilgisayarları kullanabilecek. Merkezlere girişlerde maskeleri Büyükşehir Belediyesi tarafından verilecek öğrenciler, uzman rehberler eşliğinde bilgisayar odalarından yararlanabilecek. Velilerin Hayat Eve Sığar (HES) kodu sorgulanacak ve yaşları küçük olan öğrenciler velileri eşliğinde merkezlere kabul edilecek.
    Başkan Mansur Yavaş, sosyal medya üzerinden yaptığı yazılı açıklamada, "Belediyemize bağlı 47 birimde toplam 869 bilgisayarın yer aldığı ve salgın tedbirlerinin gözetileceği çalışma alanları hazırladık. Pandemiden ekonomisi olumsuz etkilenen ihtiyaç sahiplerimizin evlatlarına öncelik vererek randevu ile hizmete açacağız" ifadelerine yer verdi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow