hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çankaya Belediyesi, ihtiyaç sahibi 3 bin 641 kişiye ulaştı

    Çankaya Belediyesi, ihtiyaç sahibi 3 bin 641 kişiye ulaştı
    expand

    Çankaya Belediyesi, ihtiyaç sahibi 3 bin 641 kişiye ulaştı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANKARA, (DHA)- ÇANKAYA Belediyesi'nin ihtiyaç sahibi ve dezavantajlı kesimlere yönelik hizmetleri arasında yer alan Evde Sağlık ve Evde Temizlik Hizmetleri, 2019 yılı başından bu yana 3 bin 641 vatandaşa ulaştı.
    Çankaya Belediyesi'nin evde bakım hizmetleri kapsamında yürüttüğü Evde Temizlik ve Evde Sağlık Birimlerinden 2019 yılı başından bu yana 3 bin 641 hane yararlandı. Evde Temizlik Hizmeti 65 yaş üstü, bakıma muhtaç, engelli bireyin bakımını üstlenmiş olup, ev temizliğini yapamayan ve ekonomik yetersizlik nedeniyle temizlik hizmeti de alamayan vatandaşlara veriliyor. Evde Sağlık Hizmetinde ise, pansuman, enjeksiyon, tansiyon ölçümü, şeker ölçümü, kan tetkiki için kan örneği alma gibi birinci basamak sağlık hizmetleri veriliyor. Evde Sağlık Hizmeti'nden de yaş sınırı olmaksızın engelli vatandaşlar, 65 yaş üstü vatandaşlar ve ekonomik yoksunluk nedeniyle sağlık kuruluşlarına gidemeyecek durumdaki vatandaşlar yararlanabiliyor. İhtiyaç sahibi vatandaşların yararlandığı bu hizmetler, hafta içi her gün mesai saatleri içerisinde veriliyor. Hizmetlerden yararlanmak için 0850 455 02 65 numaralı telefondan ulaşılabilecek.
    'HALKIMIZIN HER ZAMAN YANINDAYIZ'
    Sağlık gereksinimlerinin ücretsiz verilmesinin temel insan hakkı olduğunu belirten Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, belediye hizmetlerinde insanı merkeze alan ve ihtiyaçlara cevap veren bir anlayışla hareket ettiklerini söyledi. Çankaya’da sosyal demokrat belediyeciliğin gereklerini hizmete dönüştürdüklerini kaydeden Başkan Taşdelen, "Bizim, rant odaklı değil insan odaklı hizmet anlayışımız var. Biz halkımıza hizmet ediyoruz. Akla yatkın olmayan, vatandaşa fayda sağlamayan projelerle işimiz yok, gerekeni yapıyoruz. Halkımızın her zaman yanındayız. Çankayalılar istedikleri zaman belediyelerine ulaşabiliyor ve hizmetlerinden yararlanabiliyor. Eve Sağlık ve Evde Temizlik hizmetlerimiz ücretsiz. Halkımızın mutluluğu için çalışıyoruz" dedi.

    FOTOĞRAFLI 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow