hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çankaya şubat ayında sanat dolu

    Çankaya şubat ayında sanat dolu
    expand

    Çankaya şubat ayında sanat dolu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANKARA, (DHA)- ÇANKAYA Belediyesi, Şubat ayında birçok sanat etkinliğine ev sahipliği yapacak.
    Çağdaş Sanatlar Merkezi, Zülfü Livaneli Kültür Merkezi, Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Merkezi ile Yılmaz Güney Sahnesi’nde Ankaralıları farklı etkinliklerle buluşturacak belediye, Beşir Göğüş Türk Dilini ve Çocuk Edebiyatını Geliştirme Ödülü törenine de ev sahipliği yapacak. Çağdaş Sanatlar Merkezi (ÇSM), ilk olarak 31 Ocak’ta başlayıp 17 Şubat'a kadar sürecek İrlandalı kadın sanatçıların, İrlanda kültürünün önemli bir figürü olan kadın ermiş St. Bridget’a adadıkları 'Bahar Yeniden' sergisine ev sahipliği yapacak. Zülfü Livaneli Kültür Merkezi'nin ilk sergisi ise, 3 Şubat’ta başlayacak 'Bulunduğum Yer' olacak. Yılmaz Güney Sahnesi bu ayki etkinliklere Ankara Ekin Tiyatrosu'nun 5 Şubat’ta sahneleyeceği 'Memleketin Kısmeti' oyunuyla perdelerini açacak. Ücretsiz izlenebilecek oyunun yer fişlerinin dağıtımı Yılmaz Güney Sahnesi'nden temin edilebiliyor.
    NEFES VE KAHKAHA YOGASI
    Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Merkezi de 7 Şubat'ta farklı bir etkinliğe ev sahipliği yapacak. Master Eğitmen Eser Mutlu ile Nefes ve Kahkaha Yogası 7 Şubat saat 18.30'da meraklılarını konuk edecek. Etkinliğe katılım ücretsiz ve koltuk sayısı ile sınırlı olacak. Herkes için sürdürülebilir şehirler oluşturma ve küresel iklim değişikliğine yönelik iki şehir arasındaki yeşil yapı ve doğa tabanlı çözümlerin anlatıldığı Şehirler Arası Yeşil Diyalog belgeseli ise, 10 Şubat saat 18.30'da ÇSM'de gerçekleşecek. Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Merkezi de 'Sanata Evet Saygıya Davet' konseri ile 11 Şubat saat 19.30'da müzik severlere kapılarını açacak. Ücretsiz konserin yer fişleri 4 Şubat'tan itibaren Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Merkezi'nden temin edilebilecek.
    BEŞİR GÖĞÜŞ ÖDÜLÜ ÇSM’DE
    Şubat ayının önemli etkinliklerinden biri de, Beşir Göğüş Türk Dilini ve Çocuk Edebiyatını Geliştirme Ödülü töreni olacak. 12 Şubat saat 18.00'de gerçekleşecek törende ödüller, Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde sahiplerine verilecek. Cam ve seramik sanatçılarını buluşturan 'Bir Arada' karma sergisi, 19-24 Şubat tarihleri arasında ÇSM'de açılacak. Sergi, Prof. Emre Feyzoğlu'nun daha önce düzenlediği 'Toprağa Ses Ver' ve '60 Yıla 60 Mascabal' sergilerinde olduğu gibi seramik ve camdan oluşan sanatsal eserleri bir araya getirecek. Çankaya Belediyesi Meclis Üyesi Ressam Aysel Atakurt'un alüminyum plakalar üzerine resmettiği eserleri, Zülfü Livaneli Kültür Merkezi'nde 17-23 Şubat tarihleri arasında sergilenecek. Yılmaz Güney Sahnesi’nde Kızılırmak Müzik Grubu tarafından 20 Şubat saat 19.30'da gerçekleşecek 'Türkü Şöleni' ücretsiz konseri ise, koltuk sayısı ile sınırlı olacak. 
    'BEN CEMAL SÜREYA, ŞİİR ADAMM' OYUNU
    Türk şiirinin önemli ismi Cemal Süreya ve şiirini konu alan 'Ben Cemal Süreya Şiir Adamm' başlıklı tek kişilik oyun 26 Şubat'ta ÇSM'de sahnelenecek. Ücretsiz oyunun yer fişleri 17 Şubat'tan itibaren ÇSM'den temin edilebilecek. ÇSM, Sanat ve Sanatkârlar Topluluğu Kültür Derneği'nin (SAKÜDER) 21 Şubat'ta 15'inci kuruluş yılına özel düzenlediği 9'uncu Uluslararası Ankara Sanat Buluşması Resim Sergisi ve Plastik Sanatlar Ödül Töreni'ne ev sahipliği yapacak. Çankaya Belediyesi'nin Şubat ayı kültür ve sanat etkinliklerinin ayrıntılarına www.cankaya.bel.tr internet adresinden ulaşılabilir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow