hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çankaya Zabıtası, 6 ayda 10 bin işletmede denetim gerçekleştirdi

    Çankaya Zabıtası, 6 ayda 10 bin işletmede denetim gerçekleştirdi
    expand

    Çankaya Zabıtası, 6 ayda 10 bin işletmede denetim gerçekleştirdi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANKARA, (DHA)- ÇANKAYA Belediyesi zabıta ekipleri, ilçe genelinde sene başından bu yana 10 bin 135 denetim gerçekleştirdi. Ekipler, iş yerlerinin vergi levhalarının ve ruhsatlarının yanı sıra imalathanelerin, hizmet işletmelerinin hijyen kurallarına uyup uymadığını da denetledi.
    Pazaryeri, lokanta, pastane, fırın, balıkçı, bakkal, market, kasap, berber ve kuaför, seyyar, işporta, inşaat gibi birçok alanda vatandaşın sağlığı ve güvenliği için denetim uygulayan belediye, hijyen kurallarına uyulup uyulmadığına azami özeni gösteriyor. Halk sağlığına tehdit oluşturacak unsurları denetleyen ve kurallara uymayanlara idari yaptırım uygulayan Çankaya Zabıtası, yılın ilk 6 ayında 10 bin 135 denetim gerçekleştirdi. Zabıta denetimlerde, 3 bin 997 işyerine uygunluk, 3 bin 398 işyerine ihtar, 2 bin 189 işyerine idari yaptırım tutanağı,551 işyerine durum tespit tutanağı düzenleyerek kayıt altına aldı. Çankaya Belediyesi Zabıtasına bildirimde bulunmak isteyen vatandaşlar ise, 444 06 01 ve 230 75 51 numaralı telefonlardan ulaşabilecek.
    'HALK SAĞLIĞI ÖNCELİKLİ'
    Çankaya'da yasaların verdiği yetki ve sorumlulukla görevlerini yerine getirmeye özen gösterdiklerini söyleyen Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, "Zabıtamız, günün 24 saati hizmet verecek şekilde yapılandı. Denetimlerde ekiplerimiz, işletmelerde bulunması zorunlu evrakları kontrol ediyor. İşyeri açma ve çalışma ruhsatı, ilan, reklam ve vergi levhası tasdiklerini kontrol ediyor. Her şey yasalar çerçevesinde yerine getiriliyor. Zabıtamız, özellikle gıda işletmelerinde yapılan denetimlerde ürünlerin tazeliği ve son kullanma tarihlerini inceleyerek günü geçmiş olanları imha ediyor. Halkımızın sağlığı her şeyin önündedir" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow