hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çankaya'da 13 köyde sağlık taraması

    Çankayada 13 köyde sağlık taraması
    expand

    Çankaya'da 13 köyde sağlık taraması

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANKARA, (DHA)- ÇANKAYA Belediyesi ve Çankaya İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri, ilçe sınırları içerisinde 13 köyde sağlık taraması çalışmalarına başladı.
    Çankaya Belediyesi'nin Çankaya İlçe Sağlık Müdürlüğü ile ortaklaşa gerçekleştirdiği proje ile köylerde kadınlara ve okul çağı çocuklarına yönelik eğitimler ve beraberinde sağlık taramaları başladı. Sağlık Bakanlığı İlçe Sağlık Müdürlüğü ile işbirliği yapan Çankaya Belediyesi, kadın sağlığına yönelik geçen yıl başlattığı kanserden korunma yolları, meme kanseri, serviks ve kolon kanseriyle ilgili eğitimlere bu yıl Çankaya’nın mahalle statüsüne geçen köylerinde başladı. Proje kapsamında eğitim seminerlerine katılan kadınlara ücretsiz sağlık taraması da yapılacak.
    Çankaya'nın mahalleye dönüşen 13 köyünde haftanın iki günü saha çalışması yapacak ekibin ilk durağı, Evciler Mahallesi oldu. Evciler Köy Konağında toplanan kadınlara meme kanseri, rahim ağzı ve bağırsak kanseri konularında eğitim veren sağlık ekibi daha sonra anne adayları ve doğum yapmış kadınları ziyaret ederek bilgilendirme yaptı. Yeni doğum yapmış bir anneye Çankaya Belediyesi tarafından hazırlanan 'Hoş Geldin Bebek' seti de sunan ekip, doğuma doğru hazırlanma, doğru emzirme ve bebek bakımı konusunda eğitim verdi. Kadınlara yönelik kanser eğitimlerinin yanı sıra çocuk gelişim uzmanı tarafından okul çocuklarına yönelik ağız diş sağlığı, hijyen eğitimleri ve omurga sağlığına yönelik fiziksel aktivite etkinlikleri de yaptırılacak. Ekipte bulunan ebe hemşire aracılığı ile de gebe ve lohusalara yönelik eğitimler verilecek. Eğitimlerin ardından kadınlar, Çankaya Belediyesinin sağladığı araçlarla İlçe Sağlık Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Çankaya Sağlıklı Hayat Merkezi’ne getirilerek tarama ve kontrolden geçecek.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow