hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çankaya'da 2 bin 902 kişiye evde bakım hizmeti

    Çankayada 2 bin 902 kişiye evde bakım hizmeti
    expand

    Çankaya'da 2 bin 902 kişiye evde bakım hizmeti

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANKARA, (DHA)- ÇANKAYA Belediyesi’nin ihtiyaç sahibi ve dezavantajlı kesimlere yönelik hizmete sunduğu Evde Bakım Hizmetleri'nden, sene başından bu yana 2 bin 902 kişi yararlandı.
    Pansuman, enjeksiyon, tansiyon ölçümü, şeker ölçümü, kan tetkiki için kan örneği alma gibi birinci basamak sağlık hizmetlerinin verildiği Evde Sağlık Hizmetinden yaş sınırı olmaksızın engelli vatandaşlar, 65 yaş üstü vatandaşlar ve ekonomik yoksunluk nedeniyle sağlık kuruluşlarına gidemeyecek durumdaki vatandaşlar yararlanabiliyor. İhtiyaç sahibi vatandaşların yararlandığı bu hizmetler, hafta içi her gün mesai saatleri içerisinde veriliyor. Evde Sağlık Birimi birinci basamak sağlık hizmetinden yararlanmak için ücretsiz 0850 455 02 65 numaralı telefonla başvuru yapılabiliyor.
    Sağlık hizmetlerinin ücretsiz verilmesinin en temel haklardan olduğunu belirten Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, temel belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra insana doğrudan dokunan hizmetlerin de önemli olduğunu kaydetti. Çankaya’da sosyal demokrat belediyeciliğin gereklerini hizmete dönüştürdüklerini ifade eden Başkan Taşdelen, Evde Bakım Hizmetleri arasında yer alan Evde Sağlık Hizmetinin başvuruda bulunan tüm Çankayalılara eşit bir şekilde verildiğini söyledi. Belediyenin imkânlarının ve kapılarının her zaman vatandaşlara açık olduğunu söyleyen Başkan Taşdelen, “Evde Sağlık ve Evde Temizlik hizmetlerimiz ücretsiz. Tüm halkımızın mutluluğu için çalışıyoruz, ihtiyacı olan her yurttaşımız bu hizmetten yararlanabilir” dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow