hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çankaya'da öğrenciler beden eğitimi dersinde yüzme eğitimi alacak

    Çankayada öğrenciler beden eğitimi dersinde yüzme eğitimi alacak
    expand

    Çankaya'da öğrenciler beden eğitimi dersinde yüzme eğitimi alacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANKARA, (DHA)-ÇANKAYA Belediyesi bünyesinde imzalanan protokol kapsamında ilçede bulunan ilkokul öğrencileri beden eğitimi derslerinde uzman eğitmenler eşliğinde yüzmeyi öğrenecek.

    Çankaya Belediyesi, Çankaya Kaymakamlığı ve Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle, yeni dönemde Çankaya'daki ilkokul öğrencileri, beden eğitimi derslerini Çankaya Belediyesi'nin yüzme havuzlarında işleyecek. İlkokul 4'üncü sınıfları kapsayan protokol çerçevesinde öğrenciler, Çankaya Belediyesi'nin servisleriyle okuldan alınacak, beden eğitimi ders saatlerinde uzman eğitmenler eşliğinde yüzmeyi öğrenecek. Kasım ayında başlayacak projeyle, ilk etapta Birlik Mahallesi'nde yer alan Erdal İnönü Yarı Olimpik Yüzme Havuzu çevresinde yer alan 4 ilkokuldan öğrenciler, 4 ay süreyle beden eğitimi derslerinde yüzme öğrenip, havuzun keyfini çıkarak. Her okuldan üçer grupta yüzlerce öğrenci ders saatlerinde havuzdan yararlanırken, Çiğdem Mahallesi'nde yapımı devam eden Çankaya Belediyesi TOBB Yarı Olimpik Yüzme Havuzu'nun da önümüzdeki yıl hizmete açılacak olmasıyla birlikte her dönem binden fazla öğrenci bu proje kapsamında beden eğitimi derslerinde yüzme öğrenecek.

    Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Milli Eğitim Bakanlığı'yla hayata geçirdikleri bu projeyle Çankaya'da yüzme bilmeyen, yaz-kış havuzların keyfini çıkarmayan çocuk kalmayacağını söyledi. Başkan Alper Taşdelen, yeni dönem projeleri arasında 2 havuzun daha yer aldığını kaydederek, "Çiğdem Mahallesi’nde yapımı süren havuz ve Dikmen Karapınar Mahallesinde tesis edilecek olimpik havuz ile Çankaya’ya toplam 3 havuz kazandırmış olacağız. Çocuklarımızın erken yaşta yüzme öğrenmeleri hem beden hem de zihin sağlığı açısından çok önemli. Bu projeyle birlikte çocuklarımızı okullarından alıp, yüzme havuzlarımızda derslerini işlemelerini sağlayıp okullarına teslim edeceğiz. Türkiye'de bir ilk olan bu çalışmayla Çankaya’da yüzme bilmeyen çocuk kalmayacak” dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow