hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çankaya'dan üniversite öğrencilerine eşya desteği

    Çankayadan üniversite öğrencilerine eşya desteği
    expand

    Çankaya'dan üniversite öğrencilerine eşya desteği

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANKARA, (DHA)- ÇANKAYA Belediyesi, Çankaya Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ÇAYED) işbirliği ile Ankara'da öğrenim gören üniversite öğrencilerine eşya desteği veriyor.
    Çankaya Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ÇAYED) işbirliği ile ihtiyaç sahiplerine çeşitli yardımlarda bulunan belediye, Ankara’da öğrenim gören üniversite öğrencilerine eşya desteği veriyor. Ankara’da öğrenim gören üniversite öğrencilerine desteğini esirgemeyen ÇAYED Yarım Elma, bugüne kadar binlerce öğrenciye ev eşyası sağladı. Yaz aylarında da üniversite öğrencilerinin taleplerini karşılıksız bırakmayarak vatandaşlardan gelen ev eşyalarını öğrencilere ulaştırdı. Öğrenciler, derneğe gelerek ihtiyaçları olan eşyaları seçerek alabiliyor. ÇAYED Yarım Elma, binlerce vatandaşın yardım almasını sağlıyor. 8 bine yakın kayıtlı ihtiyaç sahibi üyesi bulunan ÇAYED Yarım Elma, köy derneklerinden gelen eşya taleplerini de karşılıyor. Dernek ayrıca kayıtlı üyelerine, bağış durumuna göre sırayla gıda desteğinde de bulunuyor. Köy okullarından ve çeşitli derneklerden gelen kitap taleplerini de karşılayan ÇAYED, anasınıflarına oyuncak, Çankaya Belediyesi Kadın Sığınma Evi’nden ayrılıp yeni bir hayat kuran kadınlara da eşya ve gıda desteği veriyor. Ayrıca evinin su basması veya yangına uğraması sonucu ÇAYED’e başvuran vatandaşlara bağışçılardan gelen yardımlarla ev eşyası temin ediliyor. ÇAYED Yarım Elma, engellilere tekerlekli sandalye, yatağa bağımlı hastalara da hasta yatağı da sağlamaya çalışıyor.
    Bağışçılar aracılığı ile ihtiyaç sahiplerine gıda ve eşya yardımında bulunan ÇAYED Yarım Elma, vatandaşları ihtiyaç sahiplerine destek vermeye davet ediyor. Hem ihtiyaç sahiplerine hem de bağışçılara seslenen ÇAYED Yarım Elma yetkilileri, vatandaşların 474 00 10 numaralı telefonla kendilerine ulaşmaları halinde, yardım almak isteyenlere yardım götürebileceklerini bağış yapmak isteyenlerin de bağışlarını alabileceklerini belirtiyor.
    Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen de, "ÇAYED Yarım Elma işbirliğimiz ile çok sayıda insanımıza ayni yardımlarımızın  yanı sıra yaklaşık 900 vatandaşımıza nakdi destek sağladığımız 'Halk Kart' ile ihtiyacı olanın yanında olma çabasındayız. Üniversiteli gençlerimizle bağışçılar arasında köprü kurarak ayda 300 TL burs almalarını sağlıyoruz. İmkânlarımız el verdiği ölçüde vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow