hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çankayalı bahçıvanlar ders başı yaptı

    Çankayalı bahçıvanlar ders başı yaptı
    expand

    Çankayalı bahçıvanlar ders başı yaptı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANKARA, (DHA)-ÇANKAYA Belediyesi tarafından düzenlenen 'Bahçıvanlık Kursları', Yılmaz Güney Sahnesi'nde yapılan ilk dersle başladı. 3 hafta sürecek kurslarda süs ve bahçe bitkileri, yağmur suyu hasadı ve organik tarım gibi birçok konuda teorik ve pratik dersler verilecek.

    Çankaya Belediyesi'nce her yıl gerçekleştirilen 'Bahçıvanlık' kursu, Çankayalılardan büyük ilgi gördü. Yılmaz Güney Sahnesi'nde 300'ün üzerinde katılımcı ile başlayan program, küçük bahçelerin düzenlenmesinde temel unsurlar ve dış mekân bitkileri dersiyle devam etti. Çankaya Belediyesi’nin iklim değişimi ve kent tarımı üzerine yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verilen ders açılışında teknolojinin yanlışı kullanımı sonucu iklim değişikliği ile karşı karşıya kalındığına vurgu yapılarak, Türkiye’nin bundan etkilenecek bölgede yer aldığına dikkat çekildi.

    KURSLARIN SONUNDA BAHÇIVANLIK SERTİFİKASI

    Çankaya Belediyesi Yılmaz Güney Sahnesinde verilecek teorik dersler ve Uğur Mumcu Parkında yer alan Çansera’da yapılacak uygulamalı dersler 3 hafta sürecek. Bahçe düzenlemeleri ve örnekleri ile başlayan dersler, toprak bilgisi ve organik gübre hazırlama, iç mekân bitkileri, aşılama ve budama, yağmur suyu hasadı, doğal yöntemlerle sebzecilik ve sebze hastalıkları ile sürdürülebilir yaşam ve organik tarım gibi konularda eğitim alacak kursiyerlere 3. haftanın sonunda Bahçıvanlık Kursu Katılım Sertifikası da verilecek.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow