hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çankayalı kadınlardan İngiltere'ye ihracat

    Çankayalı kadınlardan İngiltereye ihracat
    expand

    Çankayalı kadınlardan İngiltere'ye ihracat

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANKARA, (DHA)- ÇANKAYA Belediyesi Ümitköy Çankaya Evi’nde eğitim alan kadınlar, 'Kazaziye Kursu'nda yaptıkları ürünleri İngiltere’ye ihraç ediyor.
    Çankaya Belediyesi Çankaya Evi'ndeki kadınlar hobi olarak başladıkları kursları meslek sahibi olma ve aile bütçesine katkı sağlama noktasına getirdi. Belediyenin 27 Çankaya Evi'nden birisi olan Ümitköy Çankaya Evindeki kadınlar, geçen sene başladıkları 'Kazaziye Kursu'nda yaptıkları ürünleri, İngiltere'ye ihraç etmeye başladı. Kökeni Osmanlıya dayanan gümüş tel işlemeciliği olan Kazaz işçiliğinde hünerlerini sergileyen 35 kursiyer, Pazartesi ve Perşembe günleri devam eden kurslarda İngilizlerden büyük ilgi gören gümüşleri ihraç edip, aile ekonomilerine katkı yapmanın mutluluğunu yaşıyor.
    MESLEK SAHİBİ OLUP, PARA KAZANIYORLAR
    İngiltere'den gelen bir Türk vatandaşının görüp kursiyerleri teşvik etmesiyle başlayan ticarette, Çankayalı kadınların yaptığı gümüş tel işlemeler iki ülke arasında köprü vazifesi görüyor. En az 3-4 gün süren kazaziyeleri yapan kadınlar bir yandan kursiyer arkadaşlarıyla sosyalleşme imkânı bulurken bir yandan da meslek sahibi olup para kazanmanın gururunu yaşıyor.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow