hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çankaya'nın Atatürk Orman Çiftliği, Bademlidere Şehir Parkı olacak

    Çankayanın Atatürk Orman Çiftliği, Bademlidere Şehir Parkı olacak
    expand

    Çankaya'nın Atatürk Orman Çiftliği, Bademlidere Şehir Parkı olacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANKARA, (DHA) - ÇANKAYA Belediye Başkanı Alper Taşdelen, yeni dönemde Bademlidere Şehir Parkı’nı yeni bir Atatürk Orman Çiftliği olarak Ankara’nın hizmetine sunacaklarını söyledi. 750 dönümlük alana kurulacak yaklaşık 100 futbol sahası büyüklüğündeki park, tematik (elektronik otomatik tanıma veri toplama sistemleri) alanlara sahip olacak.
    Yeni dönemde Çankaya’ya çok önemli projeleri yaşama geçireceklerini ifade eden Başkan Taşdelen, Bademlidere Şehir Parkı’nı Atatürk Orman Çiftliği’ne benzer bir şekilde inşa edeceklerini söyledi. Atatürk’ün hatırasını yeniden Çankaya’da yaşatacaklarını belirten Taşdelen, "Sadece Ankara’da değil ülkemin her köşesinde vatandaşlarımızın gelip göreceği, mutlu olacağı bir kent parkı olacak. Dünyanın en büyük kent parklarından birini başkentimize ve Çankaya’mıza kazandıracağız. Amsterdam-Voldenpark, Moskova-Bitsevsky Park, New York-Central Park, Melbourne-Flagstaff Gardens, Londra-Hyde Park gibi kenti simgeleyen bir parkı halkımızın hizmetine sunacağız" dedi.
    TEMATİK ALANLAR
    Bademlidere Şehir Parkı’nda yağmur sularının toprakta kalması, hızla buharlaşıp yok olmaması, erozyonun önlenmesi ve aynı zamanda toprak yapısının iyileştirilmesi amacıyla doğal bitki örtüsünde yer alan türlerle ve az su isteyen bitkilerle çeşitlendirme yapılacak. Özel alanlarda tasarlanan bahçelerin yer alacağı parkta, yenilenebilir bitkiler, tıbbi bitkiler, sukulent, kaya, heykel ve seramik, gül, kokulu bitkiler bahçesi gibi çeşitli tematik alanlar yer alacak. Parkta, doğa sporlarının yapılabildiği alanlar ile barbekülü ve barbeküsüz piknik alanları da yer alacak. Park her yaş grubundan vatandaşların yararlanabileceği ve engelli yurttaşların kullanımına uygun olarak inşa edilecek.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow