hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çankaya’ya 280 yeni bahçıvan

    Çankaya’ya 280 yeni bahçıvan
    expand

    Çankaya’ya 280 yeni bahçıvan

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANKARA, (DHA) - ÇANKAYA Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Bahçıvanlık Eğitimi’nin kursiyerleri, 45 saatlik eğitimlerini tamamlayarak sertifika almaya hak kazandı.  
    Çankaya Belediyesi tarafından açılan Bahçıvanlık Kursu, iç ve dış mekân süs bitkileri, doğal tarım, arıcılık, yağmur hasadı, meyvecilik ve bağcılık konularında verilen 45 saatlik eğitimin ardından sona erdi. Eğitimleri başarıyla tamamlayan 280 kursiyerin katılım sertifikaları TBMM CHP Grup Başkanvekili ve Ankara Milletvekili Levent Gök, CHP Çankaya İlçe Başkanı Fahri Yıldırım ve Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen tarafından verildi.
    'PEKÇOK PROJEYİ ÇANKAYA’YA, ANKARA’YA KAZANDIRMIŞ OLDUK'
    2011 yılından bu yana vatandaşların yoğun katılımı ile devam eden bahçıvanlık kurslarında 3 bin kişiye kent ortamında toprakla haşır neşir olarak stres atarak, çevrelerine yeni güzellikler katmalarını sağladıklarını ifade eden Başkan Taşdelen, şunları söyledi:
    "Belediyecilik tarihinin en büyük yatırım programını hayata geçirdiğimiz beş yılda iki kez ‘En İyi İlçe Belediyesi’ seçildik. Ankara Büyükşehir Belediyesi ya da hükümetin yapmadığı pek çok projeyi Çankaya’ya, Ankara’ya kazandırmış olduk. Kültür merkezleri, kreşler, Çankaya Evleri, kapalı pazaryerleri, Çankaya’nın ilk yüzme havuzu, ilk buz sporları salonu, ilk öğrenci yurdu, ilk sosyal tesisi geçtiğimiz beş yılda Çankaya’mıza kazandırıldı. Yine sosyal belediyecilikte ilk kez Halk Kart ve Sağlık Kart uygulamasına başladık. Cenaze hizmetlerinde Ankara dışına gidecek cenazelerimizi Türk Hava Yolları ile taşıyoruz. Yeni doğan bebeklerimize 0-3 ay ihtiyaçlarını karşılayan 'Hoş Geldin Bebek Seti' veriyoruz. Yine bir ilk olarak çocuklarımız için bastığımız Çocuk Kitapları Serisi’ni 450 bin adet basıp dağıttık. İlk kez sosyal yardımlar yapıp, Ramazan çadırları kurup 1 milyon kişiyle iftar soframızı paylaştık."

     FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow