hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dünya şampiyonu Hoy-Tur, Fransa yolcusu

    Dünya şampiyonu Hoy-Tur, Fransa yolcusu
    expand

    Dünya şampiyonu Hoy-Tur, Fransa yolcusu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANKARA, (DHA)- ÇANKAYA Belediyesi Halk Dansları Topluluğu (Hoy-Tur), bu yıl 62'ncisi düzenlenecek olan Confolens Dünya Dansları ve Müziği Festivali'ne davet edildi.
    Fransa'nın Confolens kentinde 12- 18 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek festivalde, Türkiye’yi 7’nci kez temsil edecek olan Hoy-Tur, Türkiye'nin dört bir yanından sergileyecekleri halk dansları gösterileriyle bir kez daha dünya halklarını büyüleyecek. Dünyaca ünlü ekip festivaldeki gösterilerini de 5 bin kişilik açık hava tiyatrosunda sergileyecek. Bu yıl sahneledikleri ‘Renkler’ adlı gösterisiyle büyük beğeni toplayan bu gösteriyle Anadolu'nun renklerini dünya dans arenasına çıkarmaya hazırlanan Hoy-Tur, finalde Horon performansıyla Fransa'da Karadeniz rüzgârı estirecekler.
    Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, "Yarım asırdır ülkemizi ulusal ve uluslararası kültür sanat alanında başarı ile temsil eden Çankaya Belediyesi Hoy-Tur Halk Dansları Topluluğu ile gurur duyuyoruz. Ülkemiz kültüründen harmanlanmış Renkler gösterisi ile katılacakları şampiyonada ekibimize başarılar diliyorum" dedi.

    FOTOĞRAFLI 

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow