hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sakarya Caddesi'nde yeraltı çöp konteynerleri yenilendi

    Sakarya Caddesinde yeraltı çöp konteynerleri yenilendi
    expand

    Sakarya Caddesi'nde yeraltı çöp konteynerleri yenilendi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANKARA, (DHA)- ÇANKAYA Belediyesi, Kızılay bölgesinde başlattığı yenileme çalışmaları kapsamında esnafın yoğun kullandığı Sakarya Caddesinde yer alan yeraltı çöp konteynerlerini yeniledi.
    Çankaya’nın merkezi Kızılay’da gıda sektörüyle uğraşan esnafın evsel atıklarını atmaları için Sakarya Caddesine konulan ve zamanla eskiyen yer altı çöp konteynerleri yenilendi. Her biri 5 metreküp hacme sahip 5 yeni yeraltı çöp konteyneri, su sızdırmayan özelliği ile dikkat çekiyor. Su sızdırmaması ve yeraltında olması nedeniyle hijyenik özelliklere sahip olan konteynerlerde biriken çöpler, 'Çok Amaçlı Çöp Aracı'nda otomatik vinçler sayesinde toplanıyor. El değmeden ayakla açılan kapakları da vatandaşlara büyük kolaylık sağlıyor. Çankaya’nın merkezi konumundaki Kızılay bölgesinde Sakarya Caddesi ile başladığı kapsamlı yenileme çalışmalarına devam eden belediye ekipleri, esnafa büyük kolaylık sağlayan yeraltı çöp konteynerleri yenileyerek halkın hizmetine sunuyor.
    Kızılay bölgesinde başlatılan yenileme çalışmalarının bölgeye farklı bir hava katacağını belirten Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Kızılay’ı yeniden canlandırmak için Büyükşehir Belediyemizle el ele verdik. Esnafımızın ve vatandaşlarımızın konforu için detaylı bir çalışma yürütüyoruz. İşletmelerin yoğun olduğu Sakarya Caddesi’nde yer altı konteynerlerimiz da yeniledik, esnafımızın hizmetine sunduk” dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow