hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çankaya'da nikah yoğunluğu

    Çankayada nikah yoğunluğu
    expand

    Çankaya'da nikah yoğunluğu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANKARA, (DHA)- ÇANKAYA Belediyesi'nin normalleşme süreciyle birlikte hizmete açılan nikâh salonunda ilk gün 15 nikâh kıyıldı.
    Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle 15 Haziran itibarıyla açılan nikâh salonlarında ilk günden yoğunluk başladı. Çankaya'da normalleşme süreciyle birlikte evlenmek isteyen çiftler, 15 Haziran'da nikâh salonlarına gelmeye başladı. Çankaya Belediyesi Vedat Dalokay Nikâh Salonu'nda ilk gün 15 çift dünya evine girdi. Pandemi yasaklarının kalktığı 15-22 Haziran tarihlerindeki ilk haftada Çankaya'da 140 çift salon nikâhıyla evlenecek. Çankaya'da nikahlar, dezenfekte edilen salonlarda gelin, damat ve iki şahidin katılımıyla sosyal mesafe kuralı gözetilerek kıyılırken, çiftler törene mutlaka maske ile katılıyor. Nikâhlarda salonun kapasitesinin altında davetli kabul edilirken, hatıra fotoğrafları da maskeli alınıyor. Evlilik cüzdanı dezenfekte edilerek takdim edilirken, ikinci törene geçilmeden salon bir süre havalandırılıyor.
    Nikâh işlemlerinin az sayıda katılımcı ve alınan önlemler dâhilinde yapıldığını belirten Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, "Nikâhlarda, alınan önlemler kapsamında sosyal mesafe korunarak az sayıda katılımcı ve iki şahit dışında nikâhlar da kimse bulunmuyor; takı merasimi yapılmıyor. Çankaya Belediyesi olarak bu zor süreçte dünya evine giren tüm çiftlerimize bir ömür boyu sağlık ve mutluluk diliyorum" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow