hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Damla sulama sistemi ile 2 milyon 850 bin TL tasarruf

    Damla sulama sistemi ile 2 milyon 850 bin TL tasarruf
    expand

    Damla sulama sistemi ile 2 milyon 850 bin TL tasarruf

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANKARA, (DHA)- ANKARA Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı tarafından İncek Bulvarı'na otomatik damla sulama sistemi yerleştirildi. Bu kapsamda tankerlerin yakıt, işçi ve şoför maliyetinden 2 milyon 850 bin TL tasarruf sağlanacak.
    Ankara Büyükşehir Belediyesi yeşil alan sulamalarında tasarruf dönemi başlattı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın talimatıyla, tasarruf odaklı uygulamalar Başkent’te daha da yaygınlaşmaya başladı. Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı bu kapsamda, Mevlana Bulvarı Ahlatlıbel Kavşağı'ndan Ankara Çevre Yolu'na kadar devam eden 14 kilometrelik İncek Bulvarı boyunca orta refüje otomatik damla sulama sistemi yerleştirdi. Tankerle sulama yerine damla sulama yöntemine geçilmesiyle sadece İncek Bulvarı’nda tankerlerin yakıt, işçi ve şoför maliyetinden 2 milyon 850 bin TL tasarruf sağlanacak. Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, Başkent'teki yeşil alanlar dâhil bulvar ve caddelerdeki orta refüjlerde damla sulama yöntemini yaygınlaştırıyor.
    MALİYET DÜŞECEK, ANKARA KAZANACAK
    İncek Bulvarı'ndan sonra Kanuni Sultan Süleyman Bulvarı'nda da damla sulama sistemini kuracak olan Büyükşehir Belediyesi, Ankara genelinde toplam 167 noktada bu sisteme geçecek. Küresel kuraklığa karşı önlem almanın önemini vurgulayan Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Hasan Muhammet Güldaş, tankerlerle yapılan sulamada daha fazla su kullanıldığına dikkat çekti. Güldaş, damla sulama yöntemi sayesinde sağlanacak tasarruf oranlarına ilişkin şu bilgileri verdi:
    "İncek Bulvarı boyunca orta refüje otomatik damla sulama hattı döşedik. 14 kilometrelik bu hat tankerlerle ve çok yüksek maliyetlerle sulanıyordu. Geçtiğimiz sezon 7 ay boyunca bu alanda 3 bin 360 tanker dolusu sulama yapıldı. Her bir tanker 20 ton su kapasitesine sahip. Bu da 67 bin 200 ton su anlamına geliyor. Biz burayı otomatik damla sulama sistemiyle suladığımız zaman 3/1 oranında bir tasarruf sağlayacağız. Ayrıca tankerlerin yakıt, şoför ve işçileriyle toplam 2 milyon 850 bin TL civarında bir maliyeti vardı. Bu sistemle sağladığımız tasarrufla Ankara halkının paralarını çok daha doğru yerlerde ve yatırımlarda kullanma şansımız olacak."

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow