hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    'Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı' kuruldu

    Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı kuruldu
    expand

    'Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı' kuruldu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANKARA, (DHA)- ANKARA Büyükşehir Belediyesi tarafından 'Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı' kuruldu. Bu kapsamda olası afet durumlarının öncesi, sırası ve sonrası olmak üzere üç aşamalı müdahale planları hazırlanacak.
    Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın Şubat ayı Belediye Meclisi gündemine taşıdığı 'Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı'nın kurulmasına ilişkin Başkanlık yazısı oy birliği ile kabul edildi. Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulacak uluslararası standartlardaki Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) koordinasyonunda daha önceden tespit edilen ve eylem planı hazırlanan doğal afet riski taşıyan alanlar dâhil kar ve buzla mücadeleye, sel ve su taşkınlarının yaşanacağı sıcak noktalara daha hızlı müdahale edilmesi sağlanacak. İlk etapta sahaya inebilecek mobilize 200-300 kişilik uzman ve sertifikalı ekipler oluşturulacak ve gönüllüler eğitilecek. Kimyasal atıklar ve radyoaktif kirlenmelerle ilgili riskleri öngören hareket planını da hazırlayacak olan yeni daire başkanlığı bünyesinde; Jeolojik Araştırmalar ve Zemin İnceleme, Afet Koordinasyon Merkezi, Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme, İdari ve Mali İşler ile Afet Teknolojileri İzleme ve Eğitim olmak üzere 5 şube müdürlüğü hizmet verecek.
    'DAHA KOORDİNELİ ÇALIŞMALAR YAPMALIYIZ'
    Doğal afetlerde ilçe belediyeleri ile iş birliği yapmak istediklerini belirten Başkan Yavaş, "Deprem ülkemizin bir gerçeği. En son yaşadığımız Elazığ depremi şunu gösterdi ki bundan sonra daha koordineli ve daha iyi çalışmalar yapmalıyız. Başkentin maalesef bir AKOM Merkezi yok. En kısa sürede yeni bir bina inşa edeceğiz. Hazırlayacağımız bir yazılımla Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerine ait araçlara çip takmak istiyoruz. GPS sistemiyle takip ederek, hangi araç nerde ise en yakın yere onu yönlendirmeyi planlıyoruz" dedi.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow