hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Destici: Yunanistan'ın insan yaşamayan kayalıkları bile ana kara yapmaya çalışması hukuksuzluktur

    Destici: Yunanistanın insan yaşamayan kayalıkları bile ana kara yapmaya çalışması hukuksuzluktur
    expand

    Destici: Yunanistan'ın insan yaşamayan kayalıkları bile ana kara yapmaya çalışması hukuksuzluktur

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANKARA, (DHA) - BÜYÜK Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, "Yunanistan'ın Ege ve Akdeniz'de insan yaşamayan kayalıkları bile tıpkı bir ana kara gibi kara suları ve kıta sahanlığının bir ekseni yapmaya çalışması da yine hukuksuzluktur" dedi.
    BBP Lideri Mustafa Destici, genel merkez binasında düzenlediği basın toplantısında, Doğu Akdeniz'deki gelişmeleri değerlendirdi. Yunanistan ve Fransa'ya tepki gösteren Destici, şunları söyledi:
    "Topraklarının sadece yüzde 18'i adalardan oluşan Yunanistan'ın kara suları ve kıta sahanlığını sanki bir adalar devletiymiş gibi belirlemeye çalışması ve bu şekilde ilanlara yeltenmesi düpedüz hukuksuzluktur. Yunanistan'ın Ege ve Akdeniz'de insan yaşamayan kayalıkları bile tıpkı bir ana kara gibi kara suları ve kıta sahanlığının bir ekseni yapmaya çalışması da yine hukuksuzluktur. Yunanistan'ın Ege ve Akdeniz'de hak iddia ederken Türkiye'nin Ege'de adalar dışında sahip olduğu 2805 kilometre, Akdeniz'de ise 1577 kilometrelik kıyı uzunluğunu yok sayması da ayrı bir hukuksuzluktur. Yunanistan'a ve onun arkasındaki Doğu Akdeniz'e askeri güç göndereceğini açıklayan Fransa'ya sözümüz şudur; 'İstediğiniz kadar gönderin, biz de onları paketleyip size geri göndermesini biliriz."

    FOTOĞRAFLI

     

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow