hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Eğitim-Bir-Sen, Çad'da 'Erol Battal Kız Yetimhanesi' açılışında yer aldı

    Eğitim-Bir-Sen, Çadda Erol Battal Kız Yetimhanesi açılışında yer aldı
    expand

    Eğitim-Bir-Sen, Çad'da 'Erol Battal Kız Yetimhanesi' açılışında yer aldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANKARA, (DHA)- EĞİTİM-Bir-Sen Genel Sekreteri Latif Selvi, Orta Afrika ülkesi Çad’da Uluslararası İnsani Yardım ve Eğitim Derneği (İDEA) aracılığıyla yapılan 'Erol Battal Kız Yetimhanesi'nin açılışında yer aldı.
    Törene, Türkiye Cumhuriyeti Çad Büyükelçi Yardımcısı Seyfullah Semerci, İDEA Genel Başkanı Mustafa Yıldız, Eğitim-Bir-Sen Afyonkarahisar 1 Nolu Şube Başkanı Mustafa Arslan, Çad İslam Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Abdadayim Abdoulaye Ousaman, TİKA Çad koordinatörü Mücahit Ateş ve Türkiye Maarif Vakfı Çad Temsilcisi İbrahim Duman ile Çad Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Mbairiss Ngartoide Blaise katıldı. Selvi, program kapsamında Çad Büyükelçi Yardımcısı Seyfullah Semerci ile büyükelçilikte bir araya geldi. Semerci’den yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Selvi, daha sonra Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Çad Koordinatörü Mücahit Ateş’i ziyaret etti. Selvi, Çad'da faaliyette bulunan ve hizmet merkezleri olan Uluslararası İnsani Yardım Ve Eğitim Derneği (İDEA) ile birlikte bir takım ortak projeleri gerçekleştirmek için Çad’da bir takım programlar gerçekleştirdiklerini belirterek, "Yetimler hepimizin sorumluluğu altındadır. Toplum olarak yetimlere bakmak bizim görevimizdir. Bu yetimhanenin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Bu vesileyle, sendikamıza uzun yıllar hizmet eden ve 8 yıl önce aramızdan ayrılan Erol Battal'a Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.
    Çad Eğitimciler Sendikası yöneticileriyle de görüşen Latif Selvi, ikili iş birliği anlaşması imzaladıkları Çad Eğitimciler Sendikası’nda olmaktan memnun olduğunu belirterek, "Bizler iki kardeş ülke olarak beraber birçok işe imza atabiliriz. Ülkenizdeki potansiyeli görme fırsatım oldu, çok verimli arazilere ve yeraltı su kaynaklarına sahipsiniz. Burada ortak eğitim projeleri yürüterek, bilgi ve tecrübe paylaşımı yaparak kalıcı çözümler elde edebiliriz. Sendika olarak bize düşen ne varsa yapmaya hazırız" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow