hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Eğitim-Bir-Sen'den Boğaziçi açıklaması

    Eğitim-Bir-Senden Boğaziçi açıklaması
    expand

    Eğitim-Bir-Sen'den Boğaziçi açıklaması

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANKARA, (DHA)- EĞİTİMCİLER Birliği Sendikası'nca (Eğitim-Bir-Sen), Boğaziçi Üniversitesi'ndeki eylemlere ilişkin, "Milletimiz, bu ve benzeri olayları ve tezgâhları basiretiyle görmekte, ferasetiyle değerlendirmekte, sabırla ve tahammülle izlemektedir" açıklaması yapıldı.
    Eğitim-Bir-Sen'den yapılan yazılı açıklamada, Boğaziçi Üniversitesine rektör atanmasını uygun bulmayanların, algısal yöntemlerle ve tepkisel söylemlerle bir eylem kapasitesi oluşturma gayreti içinde oldukları belirtildi. Prof. Dr. Melih Bulu'nun rektör olarak görevlendirilmesine karşı çıkanların amaçlarının bilim değil ideoloji olduğuna dikkat çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
    "Gösteri adı altında sürdürülen arbedede üniversite öğrencilerinden ziyade terör örgütleriyle iltisaklı kişilerin olması, işin amacını ve meşruiyet derecesini zaten göstermektedir. Ayrıca, nereden zuhur ettikleri belli olmayan sapkın bireylerin oluşturulan kaotik ortamda ortaya çıkmaları, kendilerine alan açmaya çalışmaları, seslerini duyurma gayretleri, bu topraklarda asla gerçekleşmeyecek meşruiyet arayışıyla kinlerini kusmaları beyhude bir çırpınmadır. Kıblemiz olan Kâbe’nin resmini saygısızca yere atanlar, kendi öğrencilerini fişleyenler, 'mesele Boğaziçi değil, sen hâlâ anlamadın mı' pankartıyla 'Gezi Eylemleri'yle akrabalığını ortaya koyanlar, aradıklarını asla bulamayacaklardır. Milletimiz, bu ve benzeri olayları ve tezgâhları basiretiyle görmekte, ferasetiyle değerlendirmekte, sabırla ve tahammülle izlemektedir. Biz her zaman düşünce ve fikir özgürlüğünden yanayız. Mağdur olan herkesin hakkını ararız, sözcülüğünü yaparız. Fikrine katılmasak bile herkesin düşüncesini ifade etmesinden yanayız. Ülkemizde elbette insanlar demokratik haklarını kullanmalı, gösteri yapabilmeli, yürüyüşle hak arayabilmelidir. Ancak küresel güçlere payandalık yapanların, ipleri emperyalistlerin elinde olan kuklaların, kendini kamufle eden etki ajanlarının, milletin iradesine ipotek koymak isteyenlerin, vesayet özlemiyle her şeye teşne olanların vandallıklarını özgürlük saymak safdilliktir. Eğitim-Bir-Sen olarak, yasakların ve sınırlamaların kalkması, özgürlük alanlarının genişlemesi için mücadele ederken görüntüsü yerli, zihniyeti yabancı, istiklal mücadelesinin manasını bilmediği için istikbali müstemleke temsilciliği olarak hayal eden, kaosla beslenen bu zihniyetin milletimizin iradesine ket vurmasına, devletin bağımsızlığına karşı 28 Şubat'ta, 17/25 Aralık'ta, 15 Temmuz'da olduğu gibi, aynı kararlılıkla duracağız."

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow