hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Evde kalanlara 5 bin adet boylu fidan dağıtıldı

    Evde kalanlara 5 bin adet boylu fidan dağıtıldı
    expand

    Evde kalanlara 5 bin adet boylu fidan dağıtıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANKARA, (DHA)- ORMAN Genel Müdürlüğü (OGM), Ordu Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle kentte koronavirüs tedbirleri kapsamında evde kalan vatandaşlara 5 bin adet boylu fidanın ücretsiz dağıtıldığını açıkladı.
    OGM'den yapılan yazılı açıklamada, her yıl resmi ve özel günlerde tüm illerde vatandaşlara bedelsiz fidan dağıtıldığı belirtildi. Fidanların vatandaşlar tarafından toprakla buluşturularak, toplumdaki doğa bilincinin gelişmesine de olumlu katkı sağladığı kaydedilen açıklamada şöyle denildi:
    "Bu yıl koronavirüs salgını sebebiyle vatandaşlarımız yetkili makamlardan yapılan çağrılara titizlikle uyarak zorunlu olmadıkça evlerinden çıkmamaktadırlar. Tüm vatandaşlarımız her ne kadar ağaçları, ormanı ve doğayı özlemiş olsalar da devletimizin aldığı tedbirler sayesinde çok yakında yeniden doğaya kavuşacağımıza olan inancımız tamdır. Tüm bu olumsuzluklara rağmen ormancılık faaliyetlerimiz ve vatandaşlarımıza bedelsiz fidan dağıtımlarımız devam etmektedir. Giresun Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Ordu Orman İşletme Müdürlüğü ve Ordu Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde kentte evde kalan vatandaşlara mavi ladin, batı ladini ve diğer ibreli türlerden 5 bin adet boylu fidan bedelsiz olarak dağıtıldı. Boylu fidanları teslim alan vatandaşlarımız ise, Orman Genel Müdürlüğü'ne teşekkür ederek, doğayı en çok özledikleri bugünlerde bedelsiz fidan dağıtımından duydukları memnuniyeti dile getirdi."

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow