hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Feyzioğlu, AİHM heyetini ağırladı

    Feyzioğlu, AİHM heyetini ağırladı
    expand

    Feyzioğlu, AİHM heyetini ağırladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANKARA, (DHA)- TÜRKİYE Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Avrupa Konseyi Kararlarının İcra Dairesi Başkan Yardımcısı ve Divizyon Şefi Clare Ovey ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı.
    TBB'de gerçekleştirilen ziyarette, TBB Başkan Yardımcısı Avukat Ünsal Toker ile TBB Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Necdet Basa da hazır bulundu. Ziyarete, AİHM Avrupa Konseyi Kararlarının İcra Dairesi Başkan Yardımcısı ve Divizyon Şefi Clare Ovey’in yanı sıra uzman hukukçular Işık Batmaz, Suat Uzun ve Serhat Yılmaz katıldı.
    Ziyaret kapsamında Türkiye’deki mahkemelerden verilen kararlardaki gerekçe eksikliğinin, AİHM'ne taşınan davalarda yarattığı sorunlar ele alındı. AİHM heyeti, genel olarak Türkiye'den AİHM'ne taşınan davalarda mahkeme kararlarının yeterli gerekçeyi içermemesi sorunu olduğunu, icra dairesi olarak ne tür yeni tedbirlerin alınmasının yeterli olacağı konusunda değerlendirme yapıldı. Ayrıca, devletin ilgili kurumlarından alınacak bilgilere ihtiyaç duyulduğunu vurguladı. AİHM heyeti, mahkeme kararlarındaki gerekçenin artırılmasının ihlal kararlarında düşüş sonucunu doğurabileceği tespitinde de bulundu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow