hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Feyzioğlu'ndan 'Kasım Süleymani' açıklaması

    Feyzioğlundan Kasım Süleymani açıklaması
    expand

    Feyzioğlu'ndan 'Kasım Süleymani' açıklaması

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANKARA, (DHA)- TÜRKİYE Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, "ABD'nin daha ziyade iç politika hamlesi olarak gerçekleştirdiğini düşündüğüm bu operasyonu, bölgemizi bugünden görülemeyecek büyük tehlikelerle baş başa bırakmıştır. Bu sebeple Türkiye'ye sağduyu ile bilgelikle ve sahip olduğu engin tecrübe ile diplomasi alanında eskisinden de büyük görevler düşüyor" dedi.
    TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, yaptığı yazılı açıklamada, ABD'nin, İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin, ABD'nin Irak’ın başkenti Bağdat'ta düzenlediği hava saldırısıyla öldürülmesinin Ortadoğu'yu daha da karıştıracağını söyledi. Bu durumun Türkiye'yi çok yakından ilgilendirdiğini kaydeden Feyzioğlu, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
    "Ortadoğu'da dengeleri korumak barış isteyen herkes için artık daha zor. Bizim açımızdan en önemli konu Barış Pınarı Harekâtı'nda elde ettiğimiz askeri ve diplomatik başarının Cenevre’de hazırlanmakta olan Suriye Anayasası'nda da korunması olmalıdır. Bu noktada Suriye'nin eyaletlere bölünmeyerek üniter devlet yapısını korumasını isteyen sadece üç devlet var. Bunlar Türkiye, İran ve Suriye. İran artık daha keskin davranacak. Bu da müzakereleri etkileyecektir. ABD'nin daha ziyade iç politika hamlesi olarak gerçekleştirdiğini düşündüğüm bu operasyonu, bölgemizi bugünden görülemeyecek büyük tehlikelerle baş başa bırakmıştır. Bu sebeple Türkiye'ye sağduyu ile bilgelikle ve sahip olduğu engin tecrübe ile diplomasi alanında eskisinden de büyük görevler düşüyor."

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow