hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fırıncıdan ihtiyaç sahiplerine 'askıda ekmek'

    Fırıncıdan ihtiyaç sahiplerine askıda ekmek
    expand

    Fırıncıdan ihtiyaç sahiplerine 'askıda ekmek'

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANKARA, (DHA)- ANKARA'da Haşimoğlu Fırın, koronavirüs salgını nedeniyle ihtiyaç sahiplerine yönelik askıda ekmek uygulaması başlattı. Fırın sahibi Ahmet Haşimoğlu, "Ramazan ayında zor durumdaki vatandaşlara destek olmak için herkesin elinden geleni yapması gerekiyor" dedi.
    Ankara'da Ayder Grup bünyesinde yer alan Haşimoğlu Fırın, koronavirüs salgınının verdiği olumsuzlukları azaltmak ve geleneksel dayanışma kültürünü desteklemek amacıyla askıda ekmek uygulamasını başlattı. Hayırsever vatandaşlar her gün fırın işletmesine onlarca ekmeğin parasını veriyor. İhtiyaç sahibi vatandaşlar, ekmek fırınına gelerek askıdan ekmek almak istediklerini belirterek ihtiyaçları kadar ekmek alıyorlar. 
    'HERKESİN ELİNDEN GELENİ YAPMASI GEREKİYOR'
    Fırın sahibi Ahmet Haşimoğlu, koronavirüs salgınının vatandaşlara ekonomik anlamda zor günler yaşattığını belirterek, "Ramazan ayında zor durumdaki vatandaşlara destek olmak için herkesin elinden geleni yapması gerekiyor. Osmanlı'dan günümüze gelen yardımlaşma geleneklerinden biri olan 'askıda ekmek uygulaması' aslında Türk milletinin merhametinin ve dayanışmasının en güzel örneklerinden biridir" dedi.
    'SAĞLIK ÇALIŞANLARINA YÜZDE ELLİ İNDİRİM'
    Sağlık çalışanlarının koronavirüs salgınına karşı ülke çapında verilen amansız mücadelede önemli görevleri özveriyle üstelendiklerini ifade eden Haşimoğlu, şunları söyledi:
    "Bu özverilerinden dolayı kendilerine ne kadar teşekkür etsek azdır. Yeri geldiğinde evlerine bile gidemeyen sağlık çalışanlarına biraz da olsa moral vermek istedik. Bu nedenle fırınımızdan yapacakları bütün alışverişlerde yüzde elli indirim yapıyoruz. Bu zorlu dönemde sağlık hizmetlerinin kesintisiz yürütülmesinde 'herkes için sağlık' ilkesiyle, özveriyle görevlerini icra eden tüm sağlık çalışanlarına minnettarız. Dünya genelinde yaşanan bu zorlu süreçte sağlığın kıymetini daha iyi anladık. Bizler için sevdiklerinden ayrı kalan tüm sağlık çalışanlarına teşekkürümüzün bir göstergesi olarak fırınımızdan aldıkları her ürünün yarısının ücretini biz karşılıyoruz."

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow