hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gölbaşı Belediyesi'nden 'Tarım Turizmi Hareketi'

    Gölbaşı Belediyesinden Tarım Turizmi Hareketi
    expand

    Gölbaşı Belediyesi'nden 'Tarım Turizmi Hareketi'

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANKARA, (DHA)- GÖLBAŞI Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, ilçede sürdürülebilir kalkınmaya yönelik yenilikçi süreçlerin geliştirilmesi kapsamında 'Gölbaşı Tarım Turizmi Yol Haritasının Oluşturulması' projesini başlattı.
    Gölbaşı Belediyesi, üretken belediyecilik anlayışıyla ilçede tarım turizminin gelişmesi için 'Gölbaşı Kent Çiftliği Projesi'nin ardından harekete geçti. Bu doğrultuda düzenlenen toplantıda 'Gölbaşı Tarım Turizmi Yol Haritasının Oluşturulması' projesi tanıtıldı. Gölbaşı'nın tarım turizmi yol haritasının belirlenmesi için Gölbaşı Belediyesi yetkilileri, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, Sivil Toplum Kuruluşları (STK), mahalle muhtarları ve basın mensuplarının katılımıyla online eğitim çalışmaları yapılırken, projenin kapanış toplantısı da yapıldı. Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, verimli toprakların değerlendirilmesi için çalışmalarını sürdürdüklerini kaydederek, "Gölbaşı Kent Çiftliği Projemizin ardından, ilçemizde tarım turizmi yapılması için bu projeyi Ankara Kalkınma Ajansı ve İlçe Tarım Müdürlüğümüzle birlikte harekete geçirdik. Hem verimli topraklarımızın değerlendirilmesi hem de tarım turizminin başlaması ile bu projeler üretici için önemli bir gelir kaynağı olacak" dedi.
    Proje Koordinatörü Sultan Gündüz de, projeyle birlikte Gölbaşı’nın sürdürülebilir gelişimine katkı sağlamayı planladıklarını söyleyerek, "Projemizle, katılımcı bir anlayışla Gölbaşı’nın güçlü tarım turizmi potansiyelini harekete geçirilmesinde faaliyet alanlarımızı belirledik. Özellikle tarımın ekonomideki payının ağırlıklı olduğu kırsal mahallelerde tarımsal üretim çeşitlendirilecek ve tarıma dayalı sanayi geliştirilecek. Kırsal alanlarda alternatif gelir ve istihdam alanları belirlenecek ve desteklenecek. Hassas ekolojik bölgeler korunacak, doğal kaynakların etkin ve verimli kullanımı teşvik edilecektir" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow