hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gölbaşı’nda esnaf ve öğrenciler buluştu

    Gölbaşı’nda esnaf ve öğrenciler buluştu
    expand

    Gölbaşı’nda esnaf ve öğrenciler buluştu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANKARA, (DHA) - GÖLBAŞI’nda üniversite öğrencileri ve esnaflar, Gölbaşı Esnaf Odası tarafından düzenlenen programda bir araya geldi.
    Gölbaşı Esnaf ve Sanatkârlar Odası (GESO) tarafından düzenlenen programa, Gölbaşı Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı İsa Albut’un yanı sıra, Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, Hacı Bayram Veli Üniversitesi Turizm Fakültesi Rekreasyon Yönetimi Öğretim üyeleri ve öğrenciler ile esnaf katıldı. Toplantıda konuşan GESO Başkanı İsa Albut, “Gölbaşı Esnaf Odası olarak Gölbaşı’nda bulunan öğrenci yoğunluğunu esnafla buluşturarak onların sorunlarını, beklentilerini, ihtiyaçlarını karşılayacak buradaki esnaf profilini oluşturup öğrenci ve esnaf arasındaki diyalogun gelişmesini sağlamak ve Gölbaşı halkı ile bir kaynaşma sağlamak adına böyle bir program yaptık. Bu toplantıdan alınan kararlara göre esnaf odası olarak adımlarımızı atacağız” dedi.
    ÇETİNER: KÜLTÜREL KAYNAKLARINI DA AÇIĞA ÇIKARMAK İSTİYORUZ
    Gölbaşı Turizm Fakültesi olarak yerel halkın ve esnafların turizm bilincini geliştirmek için çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade eden Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Görevlisi Hakan Çetiner, “Bu doğrultuda öğrenci esnaf iletimi, öğrenci yerel halk kaynaşmasını sağmalıyız. Gölbaşının kültürel kaynaklarını da açığa çıkarmak istiyoruz. Gölbaşı’nın bıçakçılık, bakırcılık, yumurta oymacılığı, çömlekçilik gibi yerel değerleri öğrenciyle buluşturmalıyız. Bu şekilde üniversite ve Gölbaşı arasındaki köprünün kurulabileceğidir” diye konuştu.
    BAŞKAN DURUAY: GÖLBAŞI’NDA TURİZM POTANSİYELİNİ ARTTIRACAĞIZ
    Gölbaşı’nda turizm potansiyelini arttırmak için bütün çalışmaların yapıldığını belirten Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay ise, şunları söyledi:
    “Tulumtaş’ta bulunan Türkiye’nin en büyük damla taş mağaralarından Tulumtaş mağarasının turizme kazandırılması için gerekli girişimleri yaptık. İnşallah mağaranın bir kısmını turizme kazandıracağız. Arkeolojik olarak Gölbaşı çok önemli bir bölge. Bu konuyla ilgili derinlemesine bir çalışma başlatmak için Ankara Üniversitesi ile protokol imzaladık. Biz Gölbaşı’nı sadece Mogan ve Eymir Gölleri ile sınırlı turizm kenti olarak görmüyoruz yerleşkeleriyle bir eğitim kenti, geniş tarım alanlarıyla bir tarım kentidir. İnşallah üniversitemiz, esnaflarımızla ele vererek Gölbaşımızın turizm potansiyelini arttıracağız. Gölbaşı’nda okuyan öğrencilerimizi bu alanlardan en etkin bir şekilde istifade etmesini sağlayacağız.”

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow