hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İranlı ressamdan suluboya dersi

    İranlı ressamdan suluboya dersi
    expand

    İranlı ressamdan suluboya dersi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - MURATPAŞA Belediyesi'nce bu yıl 4'üncüsü gerçekleştirilen 'Kaleiçi OldTown Festivali' etkinlikleri kapsamında Antalya'ya gelen İranlı ressam Arezou Behrang, kadın ressamlarla buluştu.

    'Bursa Kadın ve Umut Sanat Platformu'nun üyesi olan ve 7 yıldan beri İstanbul'da yaşayan İranlı ressam Arezou Behrang, Kaleiçi semtindeki tarihi Hıdırlık Kulesi önünde canlı performans sergiledi. Antalyalı kadın ressamlara suluboya resim çalışmasında uyguladığı kendisine özgü teknikler hakkında uygulamalı bilgi verdi.

    İran'ın Tebriz şehrinde doğup büyüyen, Tebriz İslami Azad Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nden mezun olan Arezou Behrang, uzun yıllardan beri suluboya resim çalışması yaptığını, birçok eserinin uluslararası yarışmalarda ödül kazandığını, 7 yıl önce de İstanbul'a yerleşip çocuk, genç ve yetişkinlere resim sanatını sevdirme çabasında olduğunu anlattı.

    İstanbul'daki bazı ünlü atölyelerde ve kendi atölyesinde suluboya resim eğitimleri veren Arezou Behrang, Antalyalı kadın ressamlarla tanışmaktan, deneyimlerini, tecrübelerini paylaşmaktan mutlu olduğunu belirtti. Behrang, "Suluboya tekniğiyle yöresel kıyafetli kadın portreleri çalışıyorum. Türkiye'de ve bazı ülkede 'kadın' temalı resim sergileri açtım. 2020 yılında da eserlerimi Antalya'ya taşıyıp sanatseverlerle buluşturacağım" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow