hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İşitme engellilere özel maske

    İşitme engellilere özel maske
    expand

    İşitme engellilere özel maske

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANKARA, (DHA)- ANKARA Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı ile Ankara Kent Konseyi iş birliğinde işitme engelli vatandaşlar için şeffaf maske üretildi.
    Gençlik Parkı Kabul Salonu'nda gerçekleştirilen maske tanıtım toplantısına, Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı Satın Alma Şube Müdürü Mustafa Can, Uluslararası İşitme Engelliler Federasyonu Başkanı Pelin Aslan ve Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Ersan Petekkaya katıldı. İşitme engelli vatandaşlar için üretilen maskelerin bir kısmı Uluslararası İşitme Engelliler Federasyonu'na teslim edilirken, yeni üretimlere devam edilecek. İşitme engelli vatandaşların iletişim kurmalarını kolaylaştırmak için ağız kısmı şeffaf olan maskelerin üretilmeye başlandığını kaydeden Ersan Petekkaya, "İşitme engelli arkadaşlarımızın en büyük problemi maskeler. Maske taktıkları zaman iletişim sorunları oluyordu. Bu sayede işitme engelli arkadaşlarımız daha rahat iletişim kurabilecek. Bu çalışmanın başlatılmasını sağlayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaş'a teşekkür ederim" dedi.
    '3,5 MİLYON ENGELLİ VATANDAŞIMIZ VAR'
    Uluslararası İşitme Engelliler Federasyonu Başkanı Pelin Aslan da, Türkiye'de yaklaşık 3,5 milyon engelli vatandaşımız var. İşitme engellilerin yaşadığı en büyük sıkıntılardan biri de iletişim sıkıntısı. Pandemi döneminde de iletişim sağlayamadıkları için büyük sorun yaşadılar. Normal maske ile kendilerini anlatamıyorlardı. Bu maske gerçekten çok iyi oldu" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow