hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kepez'in 'Ulusal Müzik Ödülleri Yarışması'na final

    Kepezin Ulusal Müzik Ödülleri Yarışmasına final
    expand

    Kepez'in 'Ulusal Müzik Ödülleri Yarışması'na final

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA,(DHA) - KEPEZ Belediyesi'nin amatör sanatçıların teşvik edilerek yeni yeteneklerin ve seslerin Türk Müziğine kazandırılmasını hedefleyerek geleneksel hale getirdiği 8. Ulusal Müzik Ödülleri, düzenlenen final gecesiyle sahiplerini buldu.

    8. Ulusal Müzik Ödülleri Yarışması'nın finali Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nde yapıldı. Yarışmada 12 finalist muhteşem sahne performansıyla geceye damga vurdu. Performanslarının ardından dereceye giren isimlere ödül vermek üzere sahneye davet edilen Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, "Türk gençlerine imkân sunulduğu takdirde onların yapamayacağı hiçbir şeyin olmadığına inanıyorum" diye konuştu. Başkan Tütüncü "İlk yarışma 2015 yılının bahar aylarında gerçekleşti. Salgın hastalık nedeniyle 1 yıl ara vermek zorunda kaldık. Bunun dışında her yıl bu yarışma yüzlerce gencimizin katılımıyla muhteşem bir gençlik şölenine dönüştü. Düzenlendiğimiz müzik yarışmalarının gözlerimin önünde film şeridi gibi geçti. 8 yıl ile beraber bu organizasyonda nice emekler var. Gençlere imkân ve fırsat verdik, kendilerinin önemsendiğini hissettiler. Sanat alanında böylesi güzel bir çalışma gerçekleştirdik" dedi.

    'ANTALYA'YA GÜZEL BİR MODEL ORTAYA KOYDUK'

    Yarışmaya katılan 12 finalisti ve emeği geçenleri kutlayan Başkan Tütüncü, "2014 yılında arkadaşlarıma şöyle bir şey söyledim. Eskiden popüler kültüre hizmet eden ses yarışmaları çok daha önemliydi. 1970'li yıllarda derneklerin yaptığı ses yarışmaları vardı. O ses yarışmalarında derece elde eden birçok kimselerin daha sonra çok meşhur ve ünlü sanatçılar olduğunu hepimiz biliyoruz. Bizde istedik ki, Kepez'den Antalya'ya güzel bir model ortaya koyalım. Yıllarca belki gizli kalacak yetenekleri Türk sanatına kazandıralım" diye konuştu.

    DERECEYE GİRENLERE ÖDÜL

    Müzik şöleninin ardından jüri kararlarına göre dereceye giren isimler belirlendi. Kepez Belediyesi'nin 8. Ulusal Müzik Ödülleri Yarışması'nın birincisi Erbil Çivi, ikincisi Gizem Çivici ve üçüncüsü de Şevval Dağ oldu. Jüri tarafından belirlenen özel ödülün sahibi ise Batuhan Paşa oldu. Dereceye girenlerin ödüllerini de Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü takdim etti. Bu yıl dereceye giren birinciye 7 bin TL, ikinciye 5 bin TL ve üçüncüye de 3 bin TL para ödülü verildi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow