hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Köylülere hisse başına yıllık 20 bin gelir

    Köylülere hisse başına yıllık 20 bin gelir
    expand

    Köylülere hisse başına yıllık 20 bin gelir

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANKARA, (DHA)- ORMAN Genel Müdürlüğü'nce (OGM) başlatılan 'Gelir Getirici Tür Ağaçlandırma' projesi ile köylülerin hisse başına yıllık 15-20 bin TL gelir kazanması sağlanıyor.
    OGM'den yapılan yazılı açıklamada, 7 milyon orman köylüsünü ekonomik olarak kalkındırmak için çalışmaların sürdüğü belirtildi. Kirazlı ilçesine bağlı Dokuzlar Mahallesi'nde hayata geçirilen projeye ilişkin "Konumu itibarı ile dağlık bir arazide yer alan Dokuzlar köyünde, verimsiz orman alanları Orman Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan 'Gelir Getirici Tür Ağaçlandırma' projesi ile köylülere hisse başına yıllık 15-20 bin TL gelir getiriyor" denildi.
    'KÖYLÜLERE KAPSAMLI EĞİTİMELER VERİLDİ'
    Açıklamada, Türkiye'de 22 bin 660 orman köyünde yaşayan 7 milyon orman köylüsü için projelere devam edildiği kaydedilerek, "Bunlardan en önemlisi olan gelir getirici ağaçlandırma çalışmasının başarılı bir örneği de İzmir’in Kirazlı ilçesine bağlı Dokuzlar mahallesinde hayata geçti. Tepe yamacına kurulan Dokuzlar köyü için dönüm noktası 2009 yılında köylerinin hemen yanındaki Evliya Dağı'nda ormanlık alanda OGM tarafından başlatılan 'Gelir Getirici Tür Ağaçlandırma'  projesi oldu. 330 dekarlık orman alanına dikilen toplam 9 bin adet ceviz ve kestane ağacından ürün almaya başlandı. Bu proje kapsamında hisse başına yıllık 15-20 bin TL arası gelir kazanan köylüler, 330 dekarlık alan ile kalmayıp, OGM desteği ile köyün etrafında yüzlerce dekarlık orman alanlarına daha kestane fidanları dikmeye başladı. Gelir elde etme konusunda öneli ağaç türlerinden olan ceviz ve kestane yetiştiriciliği konusunda OGM tarafından köylülere kapsamlı eğitimler de verdi" ifadelerine yer verildi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow