hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Geleneksel Kutludüğün Festivali'ne yoğun ilgi

    Geleneksel Kutludüğün Festivaline yoğun ilgi
    expand

    Geleneksel Kutludüğün Festivali'ne yoğun ilgi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANKARA, (DHA)- MAMAK Belediyesi tarafından bu yıl 6’ncısı düzenlenen 'Geleneksel Kutludüğün Festivali' yoğun ilgi gördü.
    Kutludüğün Mahallesi Akkaya Mesire Alanı’nda gerçekleşen festivale, TBMM İdare Amiri ve Ankara Milletvekili Orhan Yegin, Mamak Kaymakamı Ziya Polat, Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, AK Parti Mamak İlçe Başkanı Mehmet Ali Demir, Milliyetçi Hareket Partisi Mamak İlçe Başkanı Mustafa Esen, meclis üyeleri, başkan yardımcıları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kurulan stantlarda yaklaşık 50 Kutludüğünlü kadın tarafından hazırlanan gözleme ve ayran festivale katılanlara ücretsiz ikram edildi. Kutludüğün’ün bir geleneği olan at ile gelin alma ve düğün alayı ise, festivale renk kattı. Gözleme yapılan stantları gezen protokol üyeleri, kendi elleriyle hamur açtı, gözleme pişirdi.
    Festivalin hayırlı olmasını dileyen TBMM İdare Amiri Orhan Yegin, binlerce yıllık geleneklerin geleceğe aktarılmasının önemli olduğunu söyleyerek, düzenlenen etkinlikten dolayı Başkan Köse’ye teşekkür etti. Mamak’ın kültürel manada zenginliklerinin ve geleneklerinin yaşatılacağını kaydeden Mamak Kaymakamı Ziya Polat da, “Geleneklerimizi yaşatmak, geçmişten geleceğe kültürel değerlerimizi aktarmak çok güzel. Bizler geleneklerimizi yaşatabilirsek, yeni nesillere öğretebilirsek kendimizi başarılı sayarız" dedi.
    Gelenek ve göreneklerin bir değer olduğunu ve değerlerin unutulmaması için şenlikleri ve festivalleri yaşatacaklarını kaydeden Başkan Köse ise, "Festivaller, o şehrin sahip olduğu kültür sanat varlığının, turizm potansiyelinin adeta bir aynasıdır. Aynı zamanda kültürel ve sosyal yaşamımıza değer katar. Halkı birbirine bağlayarak birlik ve beraberliğimizi pekiştirir. Geleneklerimizi yaşatacağız" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow