hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mamaklı kadınlar yaptıkları ürünleri sergiledi

    Mamaklı kadınlar yaptıkları ürünleri sergiledi
    expand

    Mamaklı kadınlar yaptıkları ürünleri sergiledi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANKARA, (DHA)- MAMAK Belediyesi Aile Merkezleri’nde eğitim gören 4 bin 350 kursiyerin 1 yıl boyunca yaptığı el emeği ürünler, Cermodern Sanat Merkezi’nde, Ankaralı vatandaşların beğenisine sunuldu.
    Açılış törenine, AK Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız, Mamak Kaymakamı Ziya Polat, Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, Kongo, Benin, Nijerya, Güney Sudan ve Gabon Sefireleri ve belediye meclis üyeleri katıldı. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından protokolle birlikte sergiyi gezen Başkan Köse, emeği geçen herkese teşekkür etti.
    ‘KURSİYERLER DÜNYAYA AÇILIYORLAR’
    AK Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız, AK Parti belediyeciliğinin salt belediyecilikten öte sosyal ve gönüllere dokunan bir anlayışla hizmet ettiğini belirtti. Serginin hayırlı olmasını dileyen Yıldız, "Hanımlar eserlerini hem yurt içine hem de yurt dışına ulaştırarak dünyaya açılıyorlar. Üretmenin yanında aile bütçelerine de katkı sağlıyorlar" dedi.
    ‘470 BİN KİŞİYE HİZMET ETTİK’
    Mamak’ta belediye ve halk eğitim merkezleri iş birliği ile açılan kurslarda 470 bin kişiye hizmet verdiklerinin altını çizen Mamak Kaymakamı Ziya Polat, “Mamak Belediye Başkanımız ile yaz aylarında da kurslarımızın devam etmesi kararını aldık. Hanım kardeşlerimizi emeklerinden dolayı tebrik ediyorum” diye konuştu.
    'AİLE MERKEZLERİMİZ KADINLARIMIZ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ'
    Kadınların büyük emek, sabır ve azimle ürettikleri eserleri tüm Ankaralıların beğenisine sunduklarını kaydeden Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, “Aile merkezlerimiz kadınlarımız için çok önemli. Aile merkezlerimizde her yaş ve meslekten Mamaklı kadınların ilgi ve talepleri doğrultusunda, yeteneklerini keşfedip geliştirebilecekleri kurslar veriliyor. Ayrıca merkezlerimizde çeşitli spor imkanlarının yanı sıra, yeni dostlukların oluşturulduğu sosyal ve kültürel etkinliklerde bulunma olanağı da sunuyoruz. Bugüne kadar 16 aile merkezimizde yılsonu sergi açılışları gerçekleştirdik” dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow