hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mamak'ta Çocuk Konuk Evleri açılıyor

    Mamakta Çocuk Konuk Evleri açılıyor
    expand

    Mamak'ta Çocuk Konuk Evleri açılıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANKARA, (DHA)- MAMAK Belediye Başkanı Murat Köse, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş tarafından Çocuk Koruma Evleri'nin kapatılma kararı üzerine, ilçede Çocuk Konuk Evleri'nin kurulacağını bildirdi.
    Mamak Belediyesi Ekim ayı Meclis Toplantısında, AK Parti ve MHP'li meclis üyelerinin kabul oyu, CHP’li meclis üyelerinin ret oyu sonucu oy çokluğu ile alınan kararla Mamak Belediyesi Çocuk Konuk Evleri’nin kurulmasına karar verildi. 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 14’üncü maddesi gereği böyle bir karar aldıklarını söyleyen Başkan Köse, ilçede belediye başkanına tahsis edilen Başkanlık Konutunu ve yakınındaki bir başka evi öksüz ve yetim çocukların ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde gerekli bütün donanımları sağlayarak Çocuk Konuk Evi’ne dönüştürdüklerini belirtti.
    'YETİM ÇOCUKLARA BAKMAYI SORUMLULUK OLARAK GÖRÜYORUZ'
    Süreç içerisinde sıkıntıya giren çocukların aileleriyle temaslar kurduklarını kaydeden Başkan Köse, şunları söyledi:
    "İnşallah burada alacağımız karar sonrası çocuklar misafir edilmeye başlanacak. Bu süreçte siz değerli meclis üyelerimizle beraber olmak istiyoruz, destek bekliyoruz. Sizlerle beraber yavrularımıza sahip çıkalım istiyoruz. Herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmamak için gerekli tüm önlemleri aldık. Maksimum gayret sarf ediyoruz ve edeceğiz. Hayat risktir, risk almış olabiliriz. Fakat biz işin özüne şöyle bakıyoruz; yetim çocuklarımıza bakmayı riskten daha çok bir sorumluluk olarak görüyoruz. Bu çocuklar bakıma muhtaç ve biz bu çocuklara öyle ya da böyle bakacağız. Hatta benim ileride bir önerim daha olacak. Bir vakıf kuralım ve gönüllüler bu vakıfa katılsın. Öksüz ve yetim çocuklar için başka ne gibi projeler yapabiliriz hep beraber oturup konuşalım. Bu konular hepimizin sorumluluğunda olan konulardır.”

     FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow