hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mamak'ta yaya güvenliği için nöbet

    Mamakta yaya güvenliği için nöbet
    expand

    Mamak'ta yaya güvenliği için nöbet

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANKARA, (DHA)- MAMAK Belediyesi, İçişleri Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde eş zamanlı olarak 20 bin yaya geçidinde 200 bin polisin görev aldığı 'Öncelik hayatın, öncelik yayanın' kampanyası kapsamında 49 okulda bulunan yaya geçidinde trafikte yaya önceliğine destek verdi.
    Kampanya kapsamında İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Mamak Kaymakamı Ziya Polat, Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özel, Jandarma, emniyet mensupları ve çok sayıda öğrenci Mamak Ortaokulu önündeki yaya geçidinde yaya güvenliği için nöbet tuttu. Protokol üyeleri, emniyet personeli ve öğrenciler güvenli bir şekilde yaya geçişini sağlarken, yaya geçitlerinde  araçları durdurarak, araç içinde bulunan yolculara da sürücüleri değerlendirmeleri için Sürücü Seyahat Karnesi verdi.
    İçişleri Bakanlığı'nın açıklaması ile 2019 yılının 'Yaya Öncelikli Trafik Yılı ve Haftası' olduğunu ifade eden İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, "Trafik kazalarının en aza inmesi için çok yoğun bir mücadele veriyoruz. Bunun için değişik zamanlarda çeşitli kampanyalar ve çalışmalar yapıyoruz. Bunun tek bir amacı var. Toplumumuzun genel anlamda bu alana duyarlılığını ve farkındalığını artırmak. Bunun içinde hangi alanda can kayıplarımız daha fazla oluyorsa belli dönemlerde ona ağırlık veriyoruz" dedi.  
    Kampanya kapsamında şoförlerin de araçtan indikten sonra yaya olduğunu, bunun için sürücülerin empati yapması gerektiğini kaydeden Mamak Belediye Başkanı Murat Köse de, "Yaya geçitlerinde trafik ışığının olmadığı özellikle geçitlerde araç kullanan şoförlerimizin yavaşlaması, yaya geçiyorsa eğer durmasını istiyoruz. Çocuklarımızın, vatandaşlarımızın daha güvenli bir şekilde karşıdan karşıya geçmelerini istiyor, öncelik hayatın öncelik yayanın olsun diyoruz. İçişleri Bakanlığımızın öncelikte olarak görevli olduğu bu kampanya kapsamında, bizlerde ilçe genelinde 49 okulun yaya geçidinde bu farkındalık çalışmasına destek veriyor, yaya güvenliği için tüm kurum ve kuruluşlarımızla nöbet tutuyoruz" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow