hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mevsimlik işçi çocuklarına gezici EBA sınıfında online eğitim

    Mevsimlik işçi çocuklarına gezici EBA sınıfında online eğitim
    expand

    Mevsimlik işçi çocuklarına gezici EBA sınıfında online eğitim

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hasan POLAT/KAHRAMANKAZAN, (Ankara), (DHA)- KAHRAMANKAZAN Belediyesi, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinden gelen mevsimlik işçi çocuklarının uzaktan eğitimden geri kalmamaları için gezici EBA sınıfı hizmetini devreye soktu.
    Kahramankazan Belediyesi, elektrik ve internetten faydalanamayan mevsimlik işçilerin çocuklarının eğitimden geri kalmamaları için bir otobüsü düzenleyerek, gezici EBA sınıfı haline getirdi. Belediye Başkanı Serhat Oğuz, mevsimlik işçilerin çocuklarının uzaktan eğitime ulaşabilmesi için ilçenin 8 farklı noktasında 150 öğrencinin faydalanacağı 'Mobil EBA Erişim Noktası' oluşturduklarını kaydetti. Başkan Oğuz, "Milli Eğitim Müdürlüğümüzün planlaması doğrultusunda buradaki çocuklarımız haftanın belirli günlerinde uzaktan eğitim alabilme imkanına kavuşacak" dedi.
    Kahramankazan Belediyesi olarak Türkiye'de bir ilk olan projeyi hayata geçirdiklerini belirten Başkan Oğuz, 'Kahramankazan BELNET' adı ile kurdukları şirket üzerinden internet servis sağlayıcı lisansı aldıklarını kaydetti. Bu sayede Kahramankazan'ın her bölgesine internet verebilme imkânına kavuştuklarını kaydeden Oğuz, "Bu Mobil EBA aracımızın internetini de Kazan BELNET olarak veriyoruz. Bu sayede ilçemizin 8 ayrı noktasına internet götürüp, EBA erişim otobüsümüzü bugünden itibaren öğrencilerimizin hizmetine sunmuş bulunuyoruz" diye konuştu.
    ÖĞRENCİLERİMİZ RAHATLIKLA DERSLERİNİ YAPABİLECEK
    İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Yıldırım ise bu sayede mevsimlik işçi çocuklarının derslerinden geri kalmayacağını belirtirken, "Bakanlığın projesi dahilinde öğretmenlerimiz tarafından gezici EBA sınıfında öğretmenlerimiz ders vermeye başladı. Mevsimlik tarım işçilerimizin olduğu noktalarda maalesef internet ve mobil cihazla ilgili sıkıntı yaşıyorduk. Bu EBA destek noktasıyla birlikte 10 bilgisayar ve internet alt yapısıyla beraber bu problem çözülüp, öğrencilerimiz kayıtlı oldukları okullarında kendi öğretmenleri tarafından verilen dersleri online EBA üzerinden rahatlıkla alabilme imkanına kavuşacaklar" dedi. 
    BAŞKAN OĞUZ SINIF ÖĞRETMENLERİYLE GÖRÜNTÜLÜ KONUŞTU
    Ayrıca Belediye Başkanı Serhat Oğuz, Şanlıurfa’nın Harran ilçesine bağlı Türkoğlu Köyü İlkokulu’ndan sınıf öğretmeni Sena Karlıoğlu ile görüntülü telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Öğrencilerin öğrenmeye çok istekli olduğunu belirten Oğuz, yeni eğitim-öğretim yılının başarılı geçmesi temennisinde bulundu. Öğretmen Sena Karlıoğlu ise verdikleri bu hizmetten dolayı başkan Oğuz’a teşekkür etti.  

    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow