hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    MHP'li Bulut: Tokat-Turhal tren yolu projesi tamamlanmak üzere

    MHPli Bulut: Tokat-Turhal tren yolu projesi tamamlanmak üzere
    expand

    MHP'li Bulut: Tokat-Turhal tren yolu projesi tamamlanmak üzere

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANKARA, (DHA)- MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürü Ali İhsan Uygun'u ziyaret ettiklerini söyleyerek, "Turhal ile Tokat'ı birbirine bağlayacak tren yolu projesinin tamamlanmak üzere olduğunu gördük" dedi.
    MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut, beraberinde Afyon Milletvekili Mehmet Taytak ve Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş ile birlikte TCDD Genel Müdürü Ali İhsan Uygun'u ziyaret etti. Ziyarette 3 milletvekili bölgelerinin, demiryolları ile ilgili sorunlarını dile getirdi, çözüm yolları konusunda fikir alışverişinde bulundu.
    'LOBİ ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ'
    Ziyarete ilişkin açıklamada bulunan Milletvekili Bulut, ziyarette Genel Müdür Uygur'a, Tokatlıların istediklerini bizzat aktardıklarını bildirdi. Bulut, "Tokat iline hızlı tren ya da hızlandırılmış tren seferlerinin gerçekleştirilmesi konusunda bekleyişimiz sürüyor. Sayın Genel Müdür bu konuda, bizzat proje haritası üzerinde bize sunum yaptı. Turhal ile Tokat'ı birbirine bağlayacak tren yolu projesinin tamamlanmak üzere olduğunu gördük. TCDD Genel Müdürü Ali İhsan Uygun, projenin yakında hayata geçirilmesi aşamasına geçileceğini ifade etti. Hemşerilerimizin bu özleminin bir an önce son bulması için lobi çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.
    'TOKAT MERKEZ-YILDIZELİ ARASINA SERVİS'
    Milletvekili Bulut, Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) Projesi'ne ilişkin ise, "Tokat ile Ankara arasında beklenti oluşturan hızlandırılmış tren seferleri ile ilgili olarak çeşitli alternatifler olabileceğini, bunlardan bir tanesinin de Yıldızeli üzerinden Ankara'ya geçen ve hızlandırılmış sefer taşıyacak olan hattın, Tokat Merkez-Yıldızeli arasında servis konularak Tokat’a bağlanması seçeneği olduğunu ifade etti. Böylece Tokat-Ankara seferlerinin 3 saat seviyesine düşebileceği ve alternatif güçlü bir hat olacağı, bu konudaki çalışmaların titizlikle takip edildiğini ifade etti." diye konuştu. Ziyarette Bulut, Genel Müdür Uygun'a Tokat'a özgü hediyeler takdim etti.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow