hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    OGM'den orman köylüsüne 250 milyon TL destek

    OGMden orman köylüsüne 250 milyon TL destek
    expand

    OGM'den orman köylüsüne 250 milyon TL destek

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANKARA, (DHA)- ORMAN Genel Müdürü (OGM) Bekir Karacabey, Orman ve Köy İlişkileri Dairesi Başkanlığı (ORKÖY) projeleri kapsamında 2020 yılında 9 bin 248 orman köylüsüne 250 milyon TL'lik destek verildiğini belirtti.
    OGM'den yapılan yazılı açıklamada, (ORKÖY) ile ormanların korunması, geliştirilmesi ve işletilmesi için orman köylüsünü sosyo-ekonomik projelerle desteklenmesinin amaçlandığı belirtildi. OGM Müdürü Bekir Karacabey orman köylüsüne destek olunurken bir yandan da ülke ekonomisine katkı sağlandığını belirterek, "Ormancılık istatistiklerine göre bugün Türkiye'de yaklaşık 23 bin orman köyünde 7 milyon vatandaşımız yaşıyor. Türkiye'nin coğrafi yapısını göz önüne alarak ihtiyaç doğrultusunda orman köylülerimiz için yeni projeler geliştirmeye, onlara ek istihdam alanları sağlamaya çalışıyoruz. Orman köylülerimizin daha müreffeh şartlara ulaşmaları için gereken gayreti gösteriyoruz" dedi.
    'TOPLAM 250,3 MİLYON TL DESTEK VERİLDİ'
    Karacebey ayrıca, 2021 yılında, sosyal nitelikli olarak güneş enerjisi ile su ısıtma sistemi, dam örtülüğü, dış cephe mantolama, pelet sobası, pelet sobalı kalorifer sistemi, ekonomik nitelikli olarak ise, motorlu testere ve koruyucu giyim malzemesi, tomruk çekme vinci (tambur), traktör, tomruk (kabuk) soyma makinesi, yükleyici-istifleyici aksamı, süt sığırcılığı, süt koyunculuğu, besi sığırcılığı, besi koyunculuğu, manda yetiştiriciliği, seracılık ve mikro kredi olmak üzere çeşitli proje türlerinde 240 milyonu kredi, 60 milyonu hibe olmak üzere toplamda 300 milyon TL destek vermeyi hedeflediklerini belirtti. Orman köylüsünün refah seviyesinin her geçen yıl daha da iyileştiğine dikkat çeken Karacabey, şunları kaydetti:
    "2003-2019 yılları arasında 235 bin 254 aileye 3,3 milyar TL, 204 kooperatif projesine ise, 116,6 milyon TL destek sağlandık. 2020 yılında 9 bin 248 aile ve 2 kooperatife 56,2 milyon TL hibe ve 194,1 milyon TL kredi olmak üzere toplam 250,3 milyon TL destek verildi. 2 bin 119 aileye uygulanan sosyal maksatlı projelerle 28 bin ster yakacak odun tasarrufu sağlanarak, karbon yutak alanları olan ormanlarımız korunmuştur. 7 bin 129 aileye uygulanan ekonomik maksatlı projelerle 29 bin kişiye de istihdam sağlanmıştır. Ormancılık istatistiklerine göre bugün Türkiye'de yaklaşık 23 bin orman köyünde 7 milyon vatandaşımız yaşıyor. Türkiye'nin coğrafi yapısını göz önüne alarak ihtiyaç doğrultusunda orman köylülerimiz için yeni projeler geliştirmeye, onlara ek istihdam alanları sağlamaya çalışıyoruz. Orman köylülerimizin daha müreffeh şartlara ulaşmaları için gereken gayreti gösteriyoruz. Bu kapsamda 2021’ yılında da çeşitli proje türlerinde 240 milyonu kredi, 60 milyonu hibe olmak üzere toplamda 300 milyon TL destek verilmesi planlıyoruz."

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow