hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Orhaneli'deki maden sahası ağaçlandırıldı

    Orhanelideki maden sahası ağaçlandırıldı
    expand

    Orhaneli'deki maden sahası ağaçlandırıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANKARA, (DHA)- ORMAN Genel Müdürlüğü'nce (OGM) Bursa'nın Orhaneli ilçesinde Türkiye'nin tek parça halindeki en büyük maden sahası yeniden ağaçlandırıldı. Bu doğrultuda çalışmaları orman köylüleri ile birlikte yürüten OGM, köylüye 5 milyon TL gelir sağladı.
    OGM'den yapılan yazılı açıklamada, madencilik faaliyetleri neticesinde bozulan sahalarda arazi ıslahı çalışması yapıldığı, tabii dengenin yeniden kurulması için çalışmaların devam ettiği belirtildi. 30 yıllık işletme sürecinin ardından 2013 yılında kapatılan maden ocağında ağaçlandırma çalışmalarının yapıldığı ifade edilirken, yaklaşık 2 milyon fidanın toprakla buluşturulduğu kaydedildi.
    'KÖYLÜYE 5 MİLYON GELİR SAĞLADI'
    Açıklamada, 'Maden Rehabilitasyon Eylem Plan' kapsamında yapılan çalışmaların madenciliğe bağlı olarak bozulan alanda yeniden bir ekosistemin oluşması sağlandığı belirtilerek, "Son olarak Bursa'nın Orhaneli ilçesindeki Türkiye’nin tek parça halindeki en büyük maden sahası yeniden ağaçlandırıldı. Orman köylüsünün destekleri ile dikilen ıhlamur ve akasya ağaçlarıyla, lavanta, adaçayı ve biberiye bitkileri bölgede arıcılığın gelişmesine de katkı sağlayacak. İşletme süresinin dolması ile kapatılan Orhaneli ilçesindeki kömür madeni, OGM tarafından 2013 yılından bu yana rehabilite edilerek, verilen zarar mümkün olduğunca azaltılıp, yeniden bir ekosistem oluşturulmaya başlandı. 7 yılda 1 milyon 700 bin fidanın toprakla buluştuğu sahadaki tüm bu çalışmaları orman köylüleri ile birlikte yapan OGM, bu yollarla köylüye 5 milyon TL gelir sağladı. Ayrıca proje kapsamında yaban hayatına destek olmak için yabani erik, kiraz ve elma ağaçları da dikildi" denildi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow