hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    'Orman İçin Sağlık' projesi uygulanmaya başladı

    Orman İçin Sağlık projesi uygulanmaya başladı
    expand

    'Orman İçin Sağlık' projesi uygulanmaya başladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANKARA, (DHA)- ORMAN Genel Müdürlüğü'nce, İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü Kırklareli İşletme Müdürlüğü ile Bulgaristan Orman Bölge Müdürlüğü arasında imzalanan 'Orman İçin Sağlık' projesi kapsamında ibreli orman alanlarında kabuk böceği popülasyonunu izlemek için gözetleme ağı kurulacak.
    Orman Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Avrupa Birliği tarafından desteklenen uluslararası (İnterreg - IPA CBC Bulgaria – Turkey) Projesi kapsamında Kırklareli İşletme Müdürlüğü ve Bulgaristan Orman Bölge Müdürlüğü arasında 'Orman İçin Sağlık' projesinin 2019 yılı içerisinde imzalandığı hatırlatıldı.
    'İZLEYİCİ GÖZETLEME AĞI' KURULMUŞ OLACAK'
    Proje ile ibreli orman alanlarında, kabuk böceği popülasyonunun dinamiklerini izlemek için gözetleme ağı kurulacağı belirtildi. Bu böcek türleri ile etkin bir şekilde mücadele etmenin yollarınının araştırılacağı, araştırma sonuçlarına göre kabuk böceklerinin popülasyonunu azaltarak ormanların sağlıklı bir yapıya ulaşmasının hedeflendiği kaydedildi. Açıklamada, "Bu kapsamda, Kırklareli İşletme Müdürlüğüne bağlı Orman Genel Müdürlüğü personelleri tarafından Kırklareli Orman İşletme Müdürlüğü sorumluluk sahasındaki karaçam ormanlarında görülen '12 dişli çam kabuk böceği' (Ips sexdentatus) ile mücadele ve izlem kapsamında 15 adet radyatör tipi feromon tuzağı önceden tespit edilen noktalara asılmıştır. Böylece zararlı böcekler tuzaklar yardımıyla toplanıp imha edilecek, yararlı böcekler ise, yapılacak sık kontroller sayesinde doğaya salınacaktır. Bu sayede kabuk böcekleri konusunda gerekli envanter kayıtları tutularak 'Kabuk Böceği Popülasyonu İzleyici Gözetleme Ağı' kurulmuş olacak" denildi.

    ​FOTOĞRAFLI

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow